Crește numărul de kilometri

De Daniel Scridon
Crește numărul de kilometri
Reamintim că până în data de 20 mai se mai pot face înscrieri la MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI, eveniment organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Centrul Cultural Județean Arad.

Scopul evenimentului inițiat de către Sorin-Victor Roman este promovarea unei educaţii pentru sănătate iar înscrierile se pot face pe www.maratonarad.ro.

Ai de unde alege, cursele disponibile sunt 6:

cros 1 km – cea mai accesibilă cursă, ușor de parcurs chiar și în plimbare! Vor fi starturi la feminin, masculin și familie. Cursă necompetițională, toți participanții primesc un mic suvenir la final (o medalie) precum și o diplomă de participare.

cros 6 km – e o cursă ceva mai generoasă ca distanță, dar timpul limită permite parcurgerea ei lejer, ai la dispoziție 90 de minute! E pasul util dacă dorești să treci la nivelul următor.

ștafetă maraton – ai ocazia să faci parte dintr-o echipă de 4 persoane, fiecare parcurge o tură de aprox 10,5 km. Bună ocazie de a vă simți bine în grup într-un efort depus pentru atingerea unui scop comun.

semimaraton – 21,097 km – aici deja ai nevoie de un antrenament de câteva luni. E de la sine înțeles că nu te mai duci la plimbare!

maraton – 42,195 km – marea cursă, probabil ținta inițială a tuturor alergătorilor pe distanțe mari. Ideea nu e doar să o termini, ci dacă se poate să ai și un zâmbet de final și dorința de a o repeta. Bine, chiar dacă nu zâmbești, tot o să ai o fotografie de sosire. E nevoie de antrenamente serioase și constante. Ai un timp limită de 6 ore, deci ai nevoie să alergi cu ceva mai mult de 7 km/oră în medie.

ultramaratonul– 52,75 km – este provocarea anului 2016 și o recomandăm doar celor foarte antrenați care au parcurs cel puțin un maraton. E atât de grea încât toți cei care o încheie sunt premiați automat, în mod simbolic, pentru performanța lor. Dacă nu ești acum pregătit pentru ea poți să îi urmărești în ziua cursei pe cei 30 care deja s-au înscris.

Noutățile ediției din 2016 sunt:

– Medaliile pentru ultramaraton/semimaraton/maraton/maraton ştafetă: Participanţii pot alege, la înscriere, între trei tipuri de medalii: una având gravată Cetatea Aradului (lansată în 2014), a doua reprezentând Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare (lansată în 2015) şi a treia reprezentând o mănăstire din județul Arad (se va lansa în 2016). Acest eveniment este singura cursă de profil în care participații își pot alege medaliile.

– Apare cursa de ultramaraton – 52,75 km este distanța propusă temerarilor antrenați, cum spuneam și mai sus.

– Premierea se va face DOAR la general pentru cros 6 km/semimaraton/maraton/maraton ştafetă. Premii speciale se vor acorda primelor 100 de persoane înscrise la maraton și care reuşesc să încheie cursa. De asemenea, toţi participanţii care încheie ultramaratonul vor fi premiaţi.

Ca și în anii precedenți, profesorii de sport, antrenorii sunt încurajaţi să îşi impulsioneze elevii, studenţii, să se înscrie. Astfel, cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de cei mentoraţi vor fi premiaţi ulterior evenimentului. De asemenea, se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile de învăţământ cele mai implicate în alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de către reprezentanţii acestora. Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingenioşi alergători din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

În concluzie, există cel puțin o cursă ce se potrivește aproape oricui, rămâne să te înscrii pe www.maratonarad.ro. Ar mai fi și altele de spus dar te lăsăm să descoperi mai multe în regulamentul disponibil aici: http://www.maratonarad.ro/2015/ro/1-2-reg.html.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !