Creşte preţul căldurii în Arad

1Comentariu
Creşte preţul căldurii în Arad
Creşte preţul căldurii în Arad
ARAD – Se propune ca, de la 1 mai, preţul local de facturare pentru energia termică să fie de 143 lei/Gcal.

Vom plăti mai scump căldura şi probabil şi apa caldă, din vară. Primăria a supus acum transparenţei decizionale un proiect de hotărâre care vorbeşte de „majorarea preţului local de facturare pentru energia termică furnizată populaţiei prin sistem centralizat”. Creşterea propusă de Primăria Arad este de la 131 lei/Gcal (incluvis TVA) la 143 lei/Gcal (inclusiv TVA), iar momentul de la care executivul vrea să aplice noile tarife este 1 mai.

Motivele care stau, potrivit Primăriei, la baza majorării preţului pe care arădenii îl vor plăti pentru clădura din apartamente sunt şi ele invocate în proiect: faptul că, după stabilirea preţurilor locale de referinţă, au loc majorări ale preţului de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice. Factorul determinat la majorării este însă decizia ANRE privind majorarea preţul energiei termice destinate populaţiei, din data de 1 februarie, cu 12% (de la 202,48 lei/Gcal la 226,48 lei/Gcal).

În proiect se face referire şi la „solicitarea conducerii curente a S.C. CET Arad S.A. de majorare a preţului şi tarifelor la energia termică” care nu a fost, însă, avizată de către consiliul local. Fapt ce, din punctul de vedere al centralei, e o problemă, în condiţiile în care majorarea propusă de ANRE, mai mică decât cererea CET, nu acoperă pierderile zilnice. Problemele sunt departe de a zi rezolvate.

Adriana Barbu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor