Creştinii marchează începutul Sărbătorilor

Creştinii marchează începutul Sărbătorilor
Creştini din întreaga lume se pregătesc să întâmpine naşterea Domnului. La Bethleem, în oraşul sfânt, unde a venit pe lume Iisus, mii de oameni s-au adunat pentru a lua parte la deschiderea oficială a sezonului Sărbătorilor.

Pelerinii, veniţi din întreaga lume, participă la slujbele care se ţin în Piaţa Ieslei, lângă Biserica Nativităţii. Urmăriţi acum imagini în direct din Piaţa Ieslei, din Bethleem. Măsurile de securitate luate anul acesta sunt extrem de severe.

După ce trec de un zid înalt de 8 metri, toţi pelerinii care intră în Bethleem sunt controlaţi din cap până în picioare, iar bagajele lor sunt trecute prin aparatele cu raze X. Mai în glumă, mai în serios, o măicuţa a spus că, dacă ,,Fecioara Maria şi Iosif ar fi fost la Bethleem zilele astea, nu ar fi intrat fără să fie controlat ca toţi ceilalţi oameni.

,, Anul acesta oficialii locali spun că aproape 200 de mii de pelerini se vor afla în oraşul sfânt pentru a sărbători Crăciunul. Bethleemul sărbătoreşte primul Crăciun de când a fost separat de Ierusalim de zidul de securitate construit de Israel pentru a se apăra de terorişti.

Economia, care depinde de vizitatori, a intrat într-o criză acum 5 ani când a început o revoltă palestiniană, iar oraşul a fost transformat practic într-o zonă de război. Turismul şi-a mai revenit, însă, anul acesta.

De altfel, la Bethleem, pentru prima oară după 5 ani s- a deschis ,,Târgul de Crăciun,,. După 5 ani de Intifada, revolta palestinenilor din Teritoriile ocupate, Târgul şi-a regăsit strălucirea de altădată. Foarte importantă este slujba de la miezul nopţii din Biserica Nativităţii, care va fi oficiată de patriarhul Ierusalimului, Michel Sabbah. Înaltul prelat va fi întâmpinat la venire în piaţa Ieslei de lideri locali. Preşedintele palestinian, Mahmud Abbas, deşi este musulman, va asista la slujba de Crăciun, aşa cum cere obiceiul.

Din 2001, predecesorul său, Yasser Arafat, care a murit în noiembrie 2004, a fost împiedicat de armata israeliană să ia parte la slujbele de Crăciun. Biserica Nativităţii este unul dintre locurile cele mai sfinte ale creştinismului. Loc de pelerinaj pentru creştini şi musulmani, biserica este construită deasupra peşterii în care, conform tradiţiei creştine, s-a născut pruncul Iisus.

Peştera Naşterii Domnului, aflată sub biserică, are forma unei cripte rectangulare placată cu marmură. Locul naşterii lui Iisus este indicat de o stea cu 14 colţuri.

Pe tot parcursul zilei, la Bethleem vor avea loc slujbe pentru sărbătoarea Crăciunului. Realitatea TV vă aduce în direct aceste momente, în timpul jurnalelor de ştiri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !