Crime, copii și desene la Arad

De Valentin Goran
1Comentariu
Crime, copii și desene la Arad
Elevi de la Liceul de Artă au dat culoare unei parcări în cadrul campaniei „Săptămâna prevenirii criminalității”.

Oricum am întoarce problema, criminalitatea este în continuare un fenomen care curmă vieți, schimbă destine și macină sute de familii. Dar ce înseamnă criminalitatea? Traficul de persoane, violența asupra minorilor, violența domestică, delicvența juvenilă, consumul de droguri și crimele sunt acte care stau la hotarul dintre rău și bine.

Campaniile de prevenție pentru stoparea criminalității, atâta timp cât se vor rezuma la un videoclip ori fluturași împărțiți pe străzi, nu vor putea diminua acest flagel. Singura „armă”, pe lângă o bună educație, va rămâne o lege solidă, aplicată fără imparțialitate. Dar până atunci să ne întoarcem la campania intitulată „Săptămâna prevenirii criminalității”, ediția a XI-a, ce se desfășoară în perioada 26 – 30 septembrie, la nivel național.

Desene în loc de delicvență

Un gest frumos până la urmă în cadrul acestei campanii este cel realizat de elevii Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad, cu ajutorul Asociației Cetatea Voluntarilor și cu concursul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – IPJ, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității. Elevii au pictat desene tematice, referitoare la delicvența juvenilă, pe mai multe locuri de parcare de la Real.

„Împreună cu elevi de la Liceul de Artă am pictat desene pe asfalt cu teme din sfera delincvenței juvenile, realizate în parcarea Real! În cadrul acestui eveniment se organizează activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, corespunzătoare priorităţilor naţionale şi locale, fiecare zi având o altă temă. Mulţumim pentru sprijin tuturor celor care ne-au ajutat! Necesarul pentru acțiune a fost asigurat de Guala Pack Nădab”, a declarat Anamaria Nyeki, președintele Cetatea Voluntarilor Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor