Crin dinamitează PNL Arad

6Comentarii
Crin dinamitează PNL Arad
ARAD – Pentru că nu a votat cum a vrut Crin, Jurcă ar putea fi schimbat cu Calimente.

Nici nu s-au stins bine ecourile Congresului PNL şi cele mai negre presimţiri ale liderului liberalilor arădeni, Sever Jurcă, s-au adeverit. Cu două zile mai devreme, deputatul Mihai Calimente a anunţat că luni (astăzi), la şedinţa Biroului Permanent Judeţean, se va decide înlocuirea interimarului Sever Jurcă, de la PNL Arad, cu el. Jurcă este convins că pocinogul i se trage de la votul împotriva sistemului de listă, impus de către Antonescu. „Încă a doua zi după congres m-au anunţat unii colegi de la Bucureşti că preşedintele Crin Antonescu este foarte supărat şi  ar fi spus «uitaţi-vă şi la Jurcă, eu îi dau derogarea, ca să poată candida la Conferinţa Judeţeană şi el votează împotriva mea»”. Am explicat foarte clar, în nenumărate rânduri, că doar atunci când s-a votat sistemul de listă m-am exprimat împotrivă, dar că sunt total alături de Crin Antonescu. Din moment ce mi s-a acordat derogarea tocmai pentru rezultatele obţinute, nu văd alt motiv pentru care aşi fi schimbat, dar dacă este aşa, este foarte rău pentru PNL. Nu ştiu, voi fi luni la Bucureşti şi voi afla cauza exactă a deciziei domnului preşedinte”, spune Jurcă.

 Diplomat, ca întotdeauna, Sever Jurcă spune că, indiferent de verdict şi de explicaţiile care i se vor da, nu pleacă din partid şi este decis să candideze la Conferinţa Judeţeană. Numai că, deşi era fixată pe 24 aprilie, Conferinţa a fost amânată sine die, adică la Paştele Cailor. Cei mai mulţi dintre liberali „se dau loviţi”, ţinându-şi telefoanele mobile închise sau închizându-le atunci când sunt apelaţi de ziarişti, măcar până se lămuresc definitiv asupra deciziei Bucureştiului. Calimente a răspuns, ţinând să precizeze că el nici nu s-a gândit să ceară funcţia, ci Crin şi alţi colegi din BPN ţin neapărat ca la Arad să fie un preşedinte cunoscut ca şi adversar vehement al PD-L, capabil să se bată în fieff-ul lui Băsescu.. „Am spus că mă mai gândesc, pentru că oamenii vor fi supăraţi, mai ales că eu l-am susţinut în mod deschis pe dl. Jurcă atunci când a solicitat derogarea. Aşi fi preferat să fiu secretar executiv, pe cinci judeţe, funcţie pentru care am şi fost nominalizat”, spune Calimente.

„Iar dăm înapoi”

Printre puţinii care au răspuns la telefon este primarul de la Gurahonţ, Gheorghe Florea, care a declarat răspicat că „Abia am reuşit să ne aşezăm, orice tulburare de acest gen ne va trage înapoi şi vom pierde tot ce am câştigat. Am încercat să vorbesc cu cei de la Bucureşti, să le spun că nu e bine, dar nu mi-a răspuns nimeni. Sunt convins că preşedintele nu este informat corect, cum nu a fost nici Tăriceanu. Dacă vine la faţa locului, se va lămuri”.Vicepreşedintele Ionel Ciupe spune că „Am bănuit ceva, încă la Congres, auzind discuţiile, dar nu ştiam dacă într-adevăr se va pune problema la modul serios. Ce să spun, dacă asta este decizia conducerii, decizia preşedintelui, pe care l-am susţinut necondiţionat, nu ne rămâne decât să ne conformăm. Important, însă, este să facem Conferinţa Judeţeană cât mai urgent, pentru că  organizaţia arădeană are dreptul să se exprime prin vot. Orice amânare a Conferinţei Judeţene va însemna amânarea momentului în care trebuie să ne apucăm de treabă la turaţie maximă, dacă vrem să obţinem rezultatele pe care ni le propunem. Este clar că interimatul înseamnă incertitudine, iar într-o stare de incertitudine activitatea este pe măsură, adică aproape zero”. Punctul de vedere al lui Ciupe este împărtăşit şi de secretarul executiv Călin Abrudan : „Cu cât se va întârzia momentul clarificării, în cadrul Conferinţei Judeţene, cu atât ne îndepărtăm de obţinerea unor rezultate bune la viitoarele alegeri”.

S.T.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor