Cristian, ajutat de un străin

1Comentariu
Cristian, ajutat de un străin
Cazul băieţelului de şapte ani, despre care am mai scris în J.b. că are nevoie stringentă de bani pentru asigurarea transplantului de măduvă osoasă după un tratament foarte dur, a fost preluat de un străin.

Patronul tatălui acestui băieţel a înţeles gravitatea situaţiei şi a început să facă demersuri pentru ca intervenţia chirurgicală să aibă loc imediat după terminarea tratamentului oncologic care îi va distruge măduva osoasă.

Băieţelul suferă de la patru ani de tumori de ţesut nervos şi acum are şanse să se vindece, doar că mai trebuie să facă doi paşi importanţi şi foarte grei. Prima dată trebuie să urmeze un tratament stabilit de oncologii pediatri din Spitalul de Copii, menit să înlăture orice rămăşiţă de tumoră. Dezavantajul acestui tratament cu efect asupra cancerului este că distruge măduva osoasă, fără de care nimeni nu poate trăi. Situaţie dramatică

Când l-au depistat cu cancer, oncologii pediatri au anticipat că vor ajunge în stadiul în care va fi nevoie de transplant de măduvă. De aceea, imediat după depistarea tumorii lui Cristian, doctorii din Clinica de la Timişoara au prelevat măduvă încă sănătoasă de la copil, care acum trebuie să fie introdusă după ultimul tratament dur din spital. Problema oncologilor orădeni era că nu se putea începe tratamentul dur din cauza costului transplantului de măduvă, prea mare pentru bugetul părinţilor: circa 30.000 euro la Clinica din Timişoara, sau vreo 70.000 euro în Ungaria etc.

Sâmbătă, oncologii care se ocupă de Cristi ne-au informat că există şanse ca intervenţia să aibă loc în Italia. Şeful tatălui acestui băieţel, un patron din Oradea, de origine italiană, a auzit de situaţia dramatică a copilului şi s-a hotărât să îl ajute.

Prin urmare, părinţii au fost solicitaţi să plece în Italia şi să prezinte la o clinică de acolo fişa medicală şi analizele micului pacient, după care se vor contura şi datele legate de operaţie.

Otilia Sandor1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor