Cristina Antik, singurul candidat admis la șefia Aeroportului Oradea

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Cristina Antik, singurul candidat admis la șefia Aeroportului Oradea
© Cristina Antik, unic candidat la funcția de manager general al Aeroportului Oradea
Președintele Consiliului de Administrație, Bimbo – Szuhai Tibor spune că doar dosarul soției judecătorului Antik a fost complet. Comisia de concurs a respins alte două dosare, ținute la secret!

Între timp, aerogara orădeană rămâne într-o criză profundă de zboruri. Fost director la Zoo Oradea, actualmente președinte de CA la Aeroport, udemeristul Bimbo spune că legea nu îl lasă să divulge numele celorlalți doi candidați care nu au mai ajuns pe lista scurtă, în concursul pentru desemnarea noului manager de la Aeroport.

Respinșii, ținuți secreți din cauza legii!?

La insistențele JURNAL BIHOREAN & BIHON, Bimbo a rămas consecvent în a ține secret numele acestora, limitându-se să spună că, într-adevăr, persoanele respinse au experiență în management, iar unde dintre acestea este din Oradea. Dar, ironia sorții (sic), dosarele au fost respinse deoarece “au lipsit documente, nu au fost documente. Asta este”, s-a limitat să spună Bimbo, insinuând o oarecare dezamăgire…

Soție a judecătorului Antik Levente, de la Curtea de Apel Oradea, Cristina Antik a fost singura care a știut să își întocmească dosarul. O situație cât se poate de surprinzătoare, având în vedere anvergura funcției pentru care se organizează concursul. Bimbo spune că s-a considerat oportun ca accesul la concurs să nu fie restrictiv. Astfel se face că, deși a activat vreme de șapte ani la Aeroport fără să aibă o funcție relevantă pentru managementul aeroportuar, Cristina Antik s-a încadrat, îndeplinind condiția pentru a fi admisă în concurs. De altfel, aceasta este membră a Consiliului de Administrație de la Aeroport, fiind, deci, colegă cu Bimbo, de când la conducerea Consiliului Județean au venit Pasztor Sandor, Ioan Mang și Traian Bodea.

Contabilă la Aeroport, apoi membru în CA

„Am urmărit să fim permisivi. În anii 2000, Cristina Antik a fost șapte ani șef serviciu la financiar, la Aeroport. Iar acum este membru în Consiliul de Administrație. A fost validată, pentru că întocmea toate cerințele. Suntem în toiul procedurii de selecție și urmează încă două etape. Trebuie să facă o scrisoare de intenție, iar apoi vine partea de interviu, unde l-am cooptat pe profesorul Zaharia. Are la dispoziție 15 zile pentru scrisoarea de intenție. În 7 octombrie este programat interviul”, ne-a declarat Bimbo. Întrebat dacă există vreo șansă ca niciun candidat să nu fie declarat admis pentru funcția de manager la Aeroport, așadar nici măcar Cristina Antik, Bimbo a refuzat să facă orice fel de comentarii. „Nu doresc să speculez în niciun fel”, ne-a declarat, telegrafic, Bimbo Tibor.

Când a fost prezentată ca membru în Consiliul de Administrație de la Aeroport, Antik a fost prezentată ca având studii superioare economice şi juridice şi experienţă de contabil-şef la Palatul Copiilor, Colegiul Naţional Iosif Vulcan şi la Şcoala Gimnazială Szacsvay Imre. Cristina Antik (fostă Ionescu) este și preşedinta Asociaţiei Judeţene de Părinţi Bihor, respectiv vicepreşedinta Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie Bihor.

Pașc a plecat, de voie, de nevoie

La finalul lunii iulie, fostul manager, Gheorghe Pașc, și-a dat demisia de la Aeroportul Oradea, Opoziția PNL din Consiliul Județean insinuând faptul că acesta a renunțat la poziția pe care a ocupat-o zeci de ani deoarece știa că oricum nu mai este dorit la șefia Aeroportului de către șefii Consiliului Județean, care tutelează regia aeroportului. Mai cu seamă că Pașc împlinise, deja, vârsta de pensionare și conducea Aeroportul încă din anii ’90. În mod surprinzător, directorul adjunct al Aeroportului Oradea, Dan Bălăcel, fost director al aeroportului din Arad, nu s-a înscris în concursul pentru ocuparea funcției de manager general.

Zero zboruri externe regulate

Din păcate, deși se organizează concurs pentru un nou manager la Aeroport, conducerea Consiliului Județean nu este în stare să aducă un nou operator aerian care să readucă zborurile externe regulate de la Oradea, pierdute o dată cu plecarea Ryanair și Blue Air. De la Oradea, se decolează azi spre destinații externe doar prin intermediul zborurilor charter.

Aeroportul Oradea. Despre avioane, la o prăjitură

UDMR schimbă strategia: Cutremur la Aeroportul Oradea!

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !