Criză de bilete de tratament

„Codru-Moma”
„Codru-Moma”
ARAD – Aradul a primit doar o treime din oferta anului trecut, destinată pensionarilor şi asiguraţilor.

2.232 de bilete de tratament – adică o treime din câte i-au fost repartizate judeţului nostru în 2006 – a primit, în acest an, Casa de Pensii din Arad. Beneficiarii acestora sunt pensionarii şi asiguraţii în sistemul de asigurări sociale de stat.

Până acum, la sediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) au fost depuse deja 2.300 de cereri pentru bilete de tratament. „Indiferent de perioada pentru care se solicită biletul, se mai preiau cereri până joi, 8 martie” – precizează directorul CJP Arad, Mihaela Vasil. Excepţie face Moneasa, pentru staţiunea arădeană putându-se solicita bilete în orice perioadă a anului. De altfel, un sfert din totalul biletelor repartizate judeţului nostru sunt pentru Moneasa.

Mai multe gratuităţi

Vestea bună pe care o aduce repartizarea biletelor de tratament are legătură cu „gratuităţile”.
Dacă anul trecut Aradul a avut mai puţin de 500 de bilete gratuite, pentru 2007 numărul acestora a crescut la 756. Beneficiarii acestora sunt: veteranii de război – 208, invalizii şi văduvele de război – 20, beneficiarii Legii 118 (prizonieri, persecutaţi politic etc.) – 81, beneficiarii Legii 189 (refugiaţi) – 85, persoane cu handicap – 292, pensionari de invaliditate cu program de recuperare prescris de medic expert – 58 etc.

 

FACT-BOX

Staţiuni, în funcţie de diagnostic
* cardiovascular: Buziaş, Covasna, Tuşnad, Vatra-Dornei, Slănic Moldova;
* digestiv: Olăneşti, Sângeorz-Băi;
* nevroză: Predeal, Sinaia, Stâna de Vale, Voineasa;
* căi respiratorii: Govora, Slănic Prahova, Târgu Ocna;
* ginecologie: Sovata;
* reumatism: Băile Calacea, Felix, Geoagiu-Băi, Herculane, Pucioasa, Tinca;
* reumatism şi digestiv: Căciulata, Călimăneşti;
* reumatism şi nevroză: Moneasa

 

D.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !