Criza umflă leafa la CJA?

5Comentarii
Criza umflă leafa la CJA?
ARAD – Aleşii judeţeni au pus deoparte aproape 46.000 de euro pentru suplimente salariale destinate funcţionarilor.

Salariile tuturor angajaţilor Consiliului Judeţean ar putea creşte în cursul acestui an, dacă „performanţele profesionale” sunt de apreciat. Decizia a fost luată ieri, de consilierii judeţeni. Proiectul de hotărâre privind „propunerea de acordare a suplimentelor salariale pentru funcţionarii publici din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Arad” a trecut fără probleme de votul aleşilor.

Printr-o singură ridicare de mâini, au fost alocaţi banii, din bugetul propriu al CJA, necesari acoperirii suplimentelor salariale ale funcţionarilor. Este vorba despre nu mai puţin de 188.724 lei, echivalentul a circa 46.000 euro.

Sumele vor fi acordate prin dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, în funcţie de performanţele profesionale individuale realizate de funcţionarii publici din aparatul de specialitate.

„Suplimentele salariale nu sunt considerate drepturi câştigate cu caracter permanent şi se acordă numai în limita fondurilor disponibile din bugetul judeţului. In acest sens legea stabileşte că suplimentele salariale pot fi acordate numai dacă veniturile proprii ale bugetului judeţean în anul anterior de calcul sunt mai mari sau egale cu cheltuielile de personal alocate pentru aparatul de specialitate al consiliului judeţean”, se menţionează în documentul de susţinere a hotărârii luate ieri.                                

Cum în documentaţia prezentată consilierilor judeţeni se subliniază că, la Arad, se îndeplinesc cerinţele prevăzute de lege, mai exact că s-au realizat încasări mai mari la venituri proprii ale bugetului faţă de sumele prevăzute iniţial, aleşii au aprobat proiectul şi suma necesară pentru majorări salariale.

La latitudinea preşedintelui

Deşi toţi salariaţii CJA au şansa de a primi respectivele sporuri salariale, care, se pare, în funcţie la ce departament muncesc, ar putea fi sume cuprinse între 20 lei şi peste 900 lei (!), o parte dintre funcţionari ar putea să nu fie plătiţi în plus, dacă munca prestată nu se ridică la nivelul aşteptărilor. „Legea reglementează posibilitatea acordării de suplimente salariale funcţionarilor publici. În bugetul CJA a fost aprobată suma necesară acordării acestor suplimente, fiind aprobată, în acelaşi timp, şi acordarea acestor suplimente prin Dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean. Acordarea se va face în funcţie de performenţele profesionale individuale realizare de funcţionarii publici”, a declarat, ieri, Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA

JA – S.B.

Taguri: , , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor