Crucea Roşie îşi sărbătoreşte voluntarii

De Diana Dutu
1Comentariu
Crucea Roşie îşi sărbătoreşte voluntarii
© Voluntarii, mândria Crucii Roşii Arad
Ziua Internaţională a Voluntarilor este marcată de Curcea Roşie Arad prin activităţi umanitare, dar şi printr-o întrunire cu surprize.

În fiecare an, ziua de 5 decembrie este dedicată sărbătoririi voluntarilor din întreaga lume, voluntari care prin aportul muncii desfăşurate în diverse domenii de activitate sprijină activităţile umanitare. „Cu această ocazie, Crucea Roşie Română filiala Arad doreşte să îşi sărbătorească voluntarii săi, care îşi desfăşoară activitatea în baza celor şapte principii fundamentale ale Mişcării Intenaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie” – spune Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.

Activităţi de sărbătoare

Dincolo de „întrunirea cu decernare de diplome şi cu… surprize” care va avea loc la sediul filialei, Crucea Roşie sărbătoreşte prin „diverse activităţi”. Astfel… luna aceasta finalizează proiectul „Susţine viaţa!”, în cadrul căruia 450 de elevi şi 40 de profesori de la 15 licee din municipiul Arad învaţă, cu sprijinul medicilor de la UPU, noţiuni elementare de acordare a primului ajutor în caz de accidente. „Activităţile continuă cu Campania «Banca de alimente»pe care o desfăşuram într-un supermarket la ieşirea din Arad, în măsurări de tensiune sau colectare de alimente pentru persoane vulnerabile. De asemenea, vom organiza o plimbare cu tramvaiul lui Moş Crăciun pentru 46 de copii şi tineri cărora moşul, finanţat de filială, le va aduce pachete cu dulciuri şi jucării. Tot luna aceasta finalizăm distribuirea a peste 14 tone de alimente la centre de copii, vârstnici şi familii defavorizate social. Finalizăm şi montarea a 42 de boilere Ariston – donaţie – în şcoli din judeţul Arad, case de copii, centre de vârstnici. Prin proiectele comune pe care le derulăm cu unele şcoli şi cu Palatul Copiilor, distribuim pachete-cadou cu îmbrăcăminte, dulciuri şi jucării în grădiniţe şi şcoli unde sunt copii provenind din familii vulnerabile” – detaliază Iudita Cuvineanu.41779180_2235432799803407_8770410900189347840_n

Parteneriat, gală şi… mulţumiri

Tot în spiritul sărbătorii, o delegaţie a Crucii Roşii Maghiare din Bekes, condusă de directorul filialei, s-a aflat, marţi, 4 decembrie, la sediul Crucii Roşii Arad – cu care colaborează de peste 15 ani – pentru a reînnoi şi semna contractul de colaborare pentru viitor.

Luni, 10 decembrie, Crucea Roşie Arad va participa la „Gala voluntarilor 2018” de la Bucureşti, în cadrul căreia asist. Adelina Savu se va bate pentru victorie cu alţi trei finalişti în domeniul Educaţie pentru sănătate.

„Dorim să mulţumim tuturor voluntarilor care ne-au sprijinit în activitate în anul 2018, dar şi autorităţilor publice locale. Sperăm că vor fi alături de noi şi în viitor” – conchide Iudita Cuvineanu.

6fae493f-2a49-4c28-aa91-c31350fd3a011Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor