CS Astra Arad, performanţă istorică

De Leo Sfara
Reactualizat la:
CS Astra Arad, performanţă istorică
Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit cu cele mai bune rezultate. Vedetă a fost Mihai Mihuţ.

Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri a coincis pentru CS Astra Arad (preşedinte Spiridon Stanciu), cu sărbătorirea unui deceniu de la înfiinţarea sa, pe lângă SC Astra Vagoane Călători (patron Valer Blidar), dar şi cu obţinerea celor mai valoroase rezultate pe plan naţional şi internaţional ale sportivilor secţiei de lupte greco-romane.

350 de medalii în 10 ani

În cei zece ani de existenţă, tânărul club „vagonar” a obţinut, constant, rezultate de mare performanţă, concretizate prin cele peste 350 de medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale, individuale de juniori şi seniori. S-au obţinut şi şase titluri naţionale în Liga de juniori pe echipe, iar în Superliga de seniori au fost aduse cinci titluri naţionale, trei locuri 2 şi un loc 3. Peste 30 de luptători arădeni au făcut parte din loturile naţionale de juniori şi seniori, aceştia câştigând numeroase puncte şi medalii la campionatele balcanice, europene şi mondiale.

2018, cel mai bun an!

Anul 2018 a fost, însă, cel mai prodigios. Echipa de seniori – având în componenţă cinci campioni naţionali (Mihuţ, Pârvan, Tiţa, Arnăut şi Huţuleac), plus patru medaliaţi cu argint şi bronz (Dudău, Ianţoc, Toia, Petrovici) – a câştigat al cincilea titlu de campioană în Superliga de seniori.

Pe plan internaţional, tânărul luptător Mihai Mihuţ (maestru emerit al sportului, la 23 de ani), a obţinut o performanţă istorică pentru România, reuşită după 11 ani: câştigarea titlului de campion european de seniori! În plus, Mihuţ a mai obţinut titlul suprem la „europeanul” Under 23 şi medalia de bronz la Campionatul Mondial de seniori, desfăşurat chiar la Bucureşti.

Aceste rezultate vin după câştigarea – în anii anteriori – a încă trei medalii de argint şi bronz, la „mondialele” şi „europenele” de juniori. În acest an, Mihuţ a fost desemnat cel mai bun luptător al României şi e cotat ca favorit numărul 1 pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din anul 2020.

Cele mai bune premii

La Gala Sportului arădean, Mihai Mihuţ a fost desemnat sportivul numărul 1 al anului, echipa CS Astra a fost desemnată echipa anului, iar prof. Spiridon Stanciu a primit distincţia de antrenorul anului. Cu toate rezultatele excepţionale pe care Mihai Mihuţ le-a adus pentru Arad în cei şase ani de când este legitimat la CS Astra, comunitatea locală arădeană nu l-a premiat în niciun fel pentru performanţe. Alţi colegi de-ai săi, cu rezultate inferioare, au fost recompensaţi, unii fiind declaraţi chiar cetăţeni de onoare ai localităţilor respective, acest lucru făcându-l pe Mihuţ să nici nu participe la Gala de la Arad.

Ce zice Stanciu…

Preşedintele CS Astra Arad, Spiridon Stanciu punctează: „A fost un an cu rezulatate excepţionale. Mulţumesc, pe această cale, SC Astra Vagoane Călători (preşedinte Valer Blidar), dar şi CMCA, pentru sprijinul acordat în asigurarea participării la competiţiile oficiale din calendarul FR de Lupte. Pe de altă parte, cred că performanţele lui Mihai Mihuţ meritau apreciate şi recompensate de către comunitatea locală”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !