CTP Arad: 6,4 milioane kilometri în 2017

De Diana Dutu
Reactualizat la:
3Comentarii
CTP Arad: 6,4 milioane kilometri în 2017
E parcursul a 150 de trasee urbane, periurbane, județene și curse speciale de tramvai și autobuz.

Aproximativ 22.000.000 de călătorii s-au realizat, anul trecut, cu mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public Arad, cele mai multe dintre acestea în zona urbană. CTP a deservit în 2017 circa 150 de trasee urbane, periurbane, județene și curse speciale de tramvai și autobuz, cu un parcurs de aproximativ 6.400.000 kilometri.

„Muncim să oferim arădenilor servicii cât mai bune. În acest sens, anul trecut am achiziţionat 10 autobuze Euro 4 pentru transport urban și interurban, costul total fiind de 730.000 lei. Investițiile vor continua, în acest moment la Consiliul Județean fiind în derulare procedura de achiziție publică a unui lot de 10 autobuze interurbane Euro 5. S-a realizat extinderea sistemului de monitorizare GPS și măsurare a consumului de carburant pentru autobuze, astfel fiind acoperită întreaga flotă. De asemenea, s-au luat măsuri de optimizare a structurii de personal și diminuarea cheltuielilor de întreținere prin comasarea activității Secției Micălaca cu Secția UTA, atât la nivelul mentenanței, cât și al circulației” – spune Claudiu Godja, director general al CTP Arad.

Investiţii de la Primărie

Primăria Municipiului Arad a contribuit la modernizarea Depoului UTA investind în achiziția unor echipamente performante pentru asigurarea mentenanței tramvaielor (o macara pivotantă, o instalație modernă de spălare automatizată a vehiculelor etc). „Acţiunile de modernizare și dotări vor continua în anul 2018, deja fiind în derulare documentația de avizare a lucrărilor de investiții pentru modernizarea stațiilor de autobuz în municipiul Arad și ale elementelor de infrastructură feroviară” – subliniază directorul Claudiu Godja.

Proiect turistic

Unul dintre proiectele importante în anul 2017 a fost în domeniul turistic, pe „Drumul Vinului”, ce include călătorii cu Săgeata Verde precum și introducerea în circuitul turistic și punerea în valoare a Muzeului Tramvaiului Electric din Ghioroc.

Supraveghere video

Potrivit directorului CTP Arad, pentru o mai bună monitorizare a activității, s-a instalat un sistem de supraveghere video în incinta Depoului Micălaca, acesta urmând a fi extins și pe celelalte platforme de lucru ale societății.

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor