CTP scapă de tramvaiele vechi

CTP scapă de tramvaiele vechi
Compania de Transport Public Arad va scoate din funcţiune zece tramvaie vechi, care nu mai fac faţă cerinţelor actuale. Dintre cele zece, un tramvai este de tip Gotha şi este fabricat în urmă cu aproape 50 de ani, astfel că nu mai pot face faţă.

Alte şapte tramvaie Tatra vor fi casate, mai ales că două dintre mijloacele de transport în comun au depăşit milionul de kilometri parcurşi în cei 30 de ani de funcţionare.

Măsura va fi analizată în următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre specificându-se faptul că „starea tehnică a mijloacelor fixe propuse pentru scoaterea din funcţiune este la limita utilizării în siguranţă pentru trafic, iar menţinerea acestora în circulaţie nu este posibilă fără efectuarea unor reparaţii importante. Costul estimativ al acestor reparaţii este de peste 715.000 RON, costuri de reabilitare nejustificate pentru vagoanele de tip Tatra T4R, Timiş şi Gotha“.

Pe lângă faptul că nu se vor mai cheltui bani cu reparaţiile, o dată cu scoaterea din funcţiune a acestor tramvaie se mai rezolvă o problemă. Mai precis, prin recuperările de piese şi subansamble, refolosibile pentru vagoanele de acelaşi tip din parcul de tramvaie al CTP, se vor reduce costurile de întreţinere a mijloacelor de transport. Deşeurile metalice feroase, rezultate din dezmembrare, se vor valorifica prin vânzare, iar sumele obţinute, după deducerea cheltuielilor de dezmembrare, se fac venit la bugetul local .

Tot în expunerea de motive se mai precizează că „prin retragerea din circulaţie şi casarea acestor vagoane nu se va diminua capacitatea operaţională de transport, parcul existent asigurând unităţile necesare graficului de circulaţie“.

Cosmin Mihuţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !