CTP, un subiect fierbinte pentru consilierii județeni

De Valentin Goran
4Comentarii
CTP, un subiect fierbinte pentru consilierii județeni
© FOTO: Valentin Goran
Dacă mare majoritate a punctelor de pe ordinea de zi a ordinarei CJA au fost votate rapid și în unanimitate, CTP a atras cele mai multe discuții.

Ședința ordinară a Consiliului Județean Arad de vineri, 28 octombrie, a fost în linii mari una liniștită, cu doar două proiecte respinse și cu restul punctelor de pe ordinea de zi votate în unanimitate, dar cu multe săgeți trimise printre zâmbete între putere și opoziție. Din cele 23 de puncte de pe ordinea de zi, unul a fost retras, cel care privește aprobarea utilizării excedentului bugetar al anilor precedenți pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare în 2016.

CTP și privații, discuții aprinse

De departe, subiectul care a stârnit cele mai multe controverse și pe marginea căruia s-au creat cele mai multe discuții, este punctul doi și anume proiectul de hotărâre privind eliberarea licențelor de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate speciale unor operatori de transport. În sală se vorbea de firma PitoTrans. Pe de-o parte, președintele CJA – Iustin Cionca, a afirmat că este vorba de o firmă care să transporte elevi de la trei școli dar și muncitori, iar această licență ar aduce bani CJA-ului, în timp ce blocarea acestei licențe ar duce la blocarea acestei firme care ar fi obligată să nu își respecte angajamentul. De cealaltă parte, opoziția, prin PSD-iști, a reclamat faptul că CTP-ul ar fi trebuit măcar să participe la licitație și că aceste curse ar trebui acoperite de CTP. Directorul tehnic al CTP, Petru Cuvineanu, a răspuns la întrebările consilierilor în plen, declarând că nu a avut cunoștință de această licitație. Până la urmă, toți consilierii au ajuns la un punct comun și astfel se va înființa o comisie formată din reprezentanții Primăriei Arad – care deține 70% din CTP -, cei ai CJA – care dețin 30% din acțiuni -, reprezentanții AGA și cei ai CTP pentru a vedea ce este de făcut pentru creșterea competitivității companiei.

Cel de-al doilea punct care nu a trecut a fost cel referitor la casarea unor bunuri din cadrul Companiei de Apă Arad. O pată de culoare a fost oferită de consilierii ALDE. În timp ce Purcaru a votat preponderent cu PNL, Trifon s-a abținut de la mai toate punctele de pe ordinea de zi.

Au votat în unanimitate

În altă ordine de idei, s-a votat în unanimitate modificarea organigramei și statului de funcții pentru aparatul de specialitate al CJA, pentru Centrul Cultural Județean Arad, dar și pentru Biblioteca Județeană. S-a mai hotărât transmiterea unui imobil aflat în domeniul public în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dar și a altor trei piese de patrimoniu cultural mobil, aflate tot pe domeniul public, către Complexul Muzeal Arad. De asemenea, a fost votată și majorarea valorii de inventar a patrimoniului public al județului Arad, ca urmare a realizării obiectivului de investiție „Construire a Secției TBC a Spitalui Clinic Județean de Urgență Arad, sistematizare și platforme în incintă, împrejmuire și acces.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor