Cu 14% mai puţine cereri pentru ajutorul de încălzire

De Diana Dutu
5Comentarii
Cu 14% mai puţine cereri pentru ajutorul de încălzire
Cauza? Baremele nemodificate de ani de zile şi numărul mare de debranşări de la CET.

Nu mai puţin de 3.671 de cereri pentru obţinerea ajutorului pentru încălzirea locuinţei au fost preluate la cele patru centre ale Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, într-o lună de zile. Cele mai multe dintre cereri – 2.764 – au fost pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, 341 pentru încălzire cu gaze naturale, 557 pentru încălzire cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri şi 9 cereri pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică.

Per total, faţă de perioada similară a anului trecut, DDAC Arad a preluat cu 14,23% mai puţine cereri pentru obţinerea banilor de căldură. Cum se explică această scădere? În primul rând, prin faptul că baremele au rămas neschimbate de mai mulţi ani, în timp ce veniturile oamenilor au crescut. La aceasta se adaugă numărul tot mai mare al debranşărilor. Sute de arădeni au renunţat la sistemul centralizat de termoficare şi au optat pentru încălzirea cu gaze naturale. Dacă în primul caz, plafonul pentru obţinerea ajutorului de încălzire este de 1.300 lei/ persoană, în cel de al doilea, plafonul de 615 lei/ persoană. Puţini au fost cei care au avut venituri nete de doar 615 lei/ membru de familie…

Cele 3.671 de cereri pentru ajutorul de încălzire se află în prezent în analiza Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară. Unele dintre ele vor fi aprobate, altele vor fi respinse.

În paralel cu verificarea dosarelor, la DDAC continuă activitatea de preluare a cererilor pentru perioada decembrie 2016-martie 2017. Arădenii (familii sau persoane singure) care vor să depună cereri în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţelor, trebuie să se adreseze exclusiv Centrului nr.2, situat în Arad, Calea Radnei bl.108. Documentele pot fi depuse de luni până joi, între orele 8.00-17.00 şi vineri, între orele 8.00-14.00.

Taguri: , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor