Cu avionul pe autostrada Arad-Timişoara

123Comentarii
Cu avionul pe autostrada Arad-Timişoara
ARAD. Primarul Aradului a prezentat joi o filmare din avion a traseului autostrăzii şi a precizat că aceasta va fi gata în 2012.

14 minute de zbor cu avionul deasupra autostrăzii Arad-Timişoara şi a centurii Aradului în regim de autostradă. Filmarea a fost motiv numai bun pentru conferinţa organizată joi de primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

„Nu îţi dai seama de amploarea lucrărilor şi de evoluţia lor decât aşa. Autostrada e în câmp şi oamenii nu cred că ea se construieşte pentru că nu e la fel de vizibilă ca oricare altă lucrare. Filmul care redă în întregime traseul autostrăzii şi stadiul lucrărilor pe acest tronson te ajută să înţelegi mai bine în ce punct al investiţiei ne găsim”, şi-a justificat edilul local prezentarea. Primarul nu s-a ferit să recunoască că este prima prezentare de acest gen din România şi că astfel de prezentări ar trebui să aibă loc o dată la două luni pe mai toate şantierele mari din ţară, pentru a vedea efectiv stadiul lucrărilor.

Filmarea nu a fost făcută de către Compania Naţională de Autostrăzi, executantul lucrărilor sau Primăria Arad, ci de un amator, susţine primarul, aflat – fără doar şi poate – în relaţii strânse cu reprezentanţii administraţiei locale, cărora le-a pus la dispoziţie filmul.

În primăvara lui 2012

După ce a vizionat împreună cu mass-media cele 14 minute de mers cu avionul, cu viteză redusă, pe întreg traseul autostrăzii care leagă Aradul de Timişoara, primarul a concluzionat: „În acest context, pot afirma, fără rezerve, că obiectivul nostru – de a finaliza lucrarea în primăvara lui 2012 – este realist şi realizabil fără probleme. În 2012, în primăvară, nu are cum să nu fie gata lucrarea. Oficialii spun că va fi gata în toamna lui 2011, dar eu nu vreau să avem aşteptări prea mari, aşa că am trecut termenul de 2012, primăvara”.

6 kilometri de asfalt

Gheorghe Falcă a furnizat şi datele legate de această investiţie, ajunsă la un procent de 30% realizat şi plătit. „Sunt aproximativ şase kilometri de asfalt turnat deja pe autostradă, pe porţiuni, desigur. Nu vorbim, însă, de strat definitiv de asfalt. Bucuria noastră este că noi, care ne ocupăm îndeaproape de construcţia autostrăzii, avem patru coborâri de pe autostrada Arad-Timişoara (la ieşirea spre Nădlac, la aeroport, la Aradul Nou şi spre Timişoara) şi că poţi vedea cu ochiul liber evoluţia lucrărilor”.

„Lucrările sunt plătite pentru 30% din investiţie” – Gheorghe Falcă123Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor