Cu barca și bicicleta prin Parcul Natural Lunca Mureșului

De M.C.
1Comentariu
Cu barca și bicicleta prin Parcul Natural Lunca Mureșului
Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport din județul Arad a finalizat, la sfârșitul săptâmânii trecute, a III-a ediție a proiectului, „Cu barca și bicicleta prin Parcul Natural Lunca Mureșului”.

Realizat din finanțări nerambursabile puse la dispoziție de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean, acesta a avut ca scop să educe participanții în spiritul practicării ecoturismului, să cotribuie la popularizarea acestui frumos traseu, care poate fi „savurat” pe deplin, doar prin parcurgerea lui cu barca și bicicleta.

Parcursul în lunca inferioară a Mureșului, a fost străbătut în trei zile, astfel: Centrul de Vizitare al Parcului Natural – Pecica, Pecica – Periam Port, distanță străbătută cu ambarcațiuni turistice, tip canoe, Periam Port-Arad, rută efectuată cu bicicletele.

Printre activitățile din cadrul proiectului s-a aflat vizitarea obiectivelor turistice de interes, ca: mănăstirile Hodoș-Bodrog și Bezdin, balta cu nuferi de la observatorul Prundu Mare, arboretul de chiparos, cele circa 40 de insule aflate pe Mureș. Au fost efectuate acțiuni de ecologizare a albiei râului, s-au ținut lecții în aer liber despre fauna și flora specifică zonei.

Participanții, în special tineri, din țară și străinătate, s-au bucurat de vremea frumoasă, de atmosfera plăcută și relaxantă și frumusețea Mureșului, scăldat de culorile toamnei.

Buna organizare a făcut ca ruta parcursă să fie străbătută în deplină siguranță pentru participanți, care și-au exprimat dorința să repete această experiență inedită pentru ei.

Organizatorii speră că bogatul material foto-video realizat în timpul desfășurării proiectului, să cotribuie la popularizarea frumoaselor trasee din zonă și implicit la dezvoltarea turismului arădean.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor