Cu bocancii Codului Fiscal în administraţie şi instituţii

De Diana Dutu
2Comentarii
Cu bocancii Codului Fiscal în administraţie şi instituţii
Primarul Gheorghe Falcă a prezentat câteva din modificările aduse Codului Fiscal prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului.

Înainte de începerea şedinţei ordinare de marţi a Consiliului Local Municipal, primarul Gheorghe Falcă a făcut o informare cu privire la impactul modificărilor aduse Codului Fiscal prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului. Dincolo de nemulţumirea legată de pierderea de 16 milioane de euro anual pe care o va suferi municipiul Arad din pricina acestor modificări, edilul a spicuit câteva din noile reglementări, opinând că „viitoarea Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului va intra masiv cu bocancii aministraţia locală şi în celelalte instituţii.”

Măsuri cu impact

Gheorghe Falcă susţine că măsurile guvernamentale vor avea un impact deosebit asupra modului în care se va face administraţie locală începând de anul viitor. Iată despre ce e vorba: „Guvernul a decis ca de anul viitor cheltuielile cu persoanele cu handicap să vină spre administraţia locală. Articolul 5 vorbeşte despre blocarea posturilor în administraţia locală, mai mult decât atât pentru a se putea angaja un om, va trebui să se pensioneze doi. Articolul 7 vorbeşte despre creşterea salariului minim pe economie. În realitate, această creşterea este generată de introducerea cheltuielilor sociale de la angajator la angajat. Articolul 8 specifică negru pe alb că nu se plătesc orele suplimentare, nu se acordă tichete cadou şi nici de premii nu poate fi vorba. Articolul 13 interzice achiziţia de mobilier şi maşini, cu excepţia celor electrice. Articolul 15 se referă la faptul că eventualele angajări de urgenţă se vor putea face numai dacă apelăm la Guvern să obţinem o hotărâre de Guvern în acest sens”, a subliniat Gheorghe Falcă.

Şi tot începând de anul viitor – a anunţat primarul – elevii din clasele primare nu vor mai primi miere la şcoală, iar cheltuielile cu asistenţii personali ai persoanelor cu handicap vor fi în parte suportate de administraţiile locale. „Dacă până acum Guvernul finanţa în procent de 100% aceste cheltuieli, de acum încolo vor finanţa până la 90%. De unde îi vom finanţa noi?”, a întrebat retoric Gheorghe Falcă.

„România, în criză”

Primarul municipiului Arad şi-a încheiat intrevenţia din debutul şedinţei ordinare a CLM afirmând că „măsurile luate de Guvernul României spun multe despre respectul faţă de cetăţeni, faţă de administraţie. Este o confirmare a faptului că acest Guvern a dus România în criză. O astfel de decizie se ia numai când recunoşti o stare de criză”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor