Cu buletinul medical la purtător

13Comentarii
Cu buletinul medical la purtător
ARAD. Cardul de sănătate care conţine informaţii legate de istoricul medical al pacientului, bolile cronice etc., obligatoriu din 2011.

Informaţii noi pentru pacienţi. Cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu de la 1 ianuarie 2011. Potrivit informaţiilor primite de la deputatul arădean Iustin Cionca, cardurile vor conţine câte un cip care le va oferi medicilor informaţii cu privire la istoricul medical al pacientului, bolile cronice de care suferă, acceptul posesorului de a-şi dona organele în caz de deces, cine este medicul de familie, de câte ori a apelat la medic în ultima perioadă.

Cionca susţine şi faptul că, prin intermediul său, o persoană va putea dovedi că este asigurată şi că plăţile la fondul de sănătate au fost făcute, instituţia care se va ocupa de acest card (“buletinul” medical al persoanei) fiind Imprimeria Naţională, iar costurile pentru implementare fiind suportate de Casa Naţională de Asigurări Sociale.

“Începând cu anul 2011, la nivel naţional impunem cardul naţional de sănătate care conţine informatizarea completă a sistemului sanitar, pentru a evita scurgerile de bani şi a putea, în sfârşit, să avem în România un sistem de sănătate modern şi medicamente care să poată sta la dispoziţia oamenilor care au nevoie de ele”, precizează Iustin Cionca. Deputatul crede că, prin intremediul acestuia, “oamenii vor scăpa de birocraţie şi de statul la cozi”.

„Prin cardul naţional de sănătate, treptat vom asigura posibilitatea ca fiecare să vadă în orice moment dacă are plătită contribuţia de asigurări de sănătate. Principala problemă cu care ne confruntăm astăzi este faptul că trebuie să mergi pentru tot felul de adeverinţe, pe care să le duci la Casă. Când va fi pus în funcţiune cardul electronic de sănătate, acest lucru se va realiza direct prin verificarea lui, ca să se elimine o birocraţie suplimentară”.

Asiguraţii, primii

Cel mai probabil românii vor primi în cutia poştală o recomandată, iar apoi se vor duce la poştă pentru a intra în posesia cardului, sau poştaşul va aduce cardul de sănătate şi îl va elibera în urma semnăturii proprietarului. În prima fază, cardurile le vor primi persoanele asigurate prin contribuţie, adică 7 milioane de cetăţeni. Vor fi emise în jur de un milion de carduri pe lună. Preţul unui card va fi de aproximativ 2 euro.

JA-A.B.D.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor