Cu gunoiul în fața blocului, de o lună de zile

De Valentin Goran
5Comentarii
Cu gunoiul în fața blocului, de o lună de zile
© Tomberoanele, prea departe de platformă FOTO: V.G.
Au gunoiul în fața blocului lor și invocă faptul că de vină de acestă situație este Primăria Arad care execută lucrările de regenerare urbană.

Am fost contactați pe adresa redacției Jurnal arădean/Aradon de către Ioan U., care în numele mai multor locatari de la blocurile Y de pe Aleea Ulise, spune că, în urmă cu o lună de zile, muncitorii care efectuează lucrări în cadrul mega proiectului de regenerare urbană au spart accesul dintre blocuri, la aproximativ un metru adâncime și de atunci totul a rămas așa. Mai exact, muncitorii nu s-au mai întors. Însă marea problemă semnalată de arădean nu este că muncitorii nu au mai venit la lucru aici, ci faptul că mașina de gunoi nu mai poate ajunge la platforma de gunoi datorită căii de acces sparte. Atare situație, platforma este plină de gunoiul strâns de o lună de zile.

Tomberoanele, scoase din platformă

Deoarece am dorit să le dăm o mână de ajutor arădenilor, ne-am deplasat la locul indicat. Doar că aici, situația pare diferită de cea prezentată de arădean. Într-adevăr aleea este spartă, însă doar pe unul din sensurile de mers. Mașina de gunoi ar putea intra până la platforma de gunoi indicată de arădean. Dar nu a intrat, deoarece tomberoanele au fost scoase din platformă și duse în fața drumului spart. Adică, nițel mai departe de platforma de gunoi.

Din comoditate

Am tras și o concluzie după ce am văzut cum se prezintă situația pe teren. Dat fiind faptul că tomberoanele sunt la aproximativ 200 de metri de platformă, nu este normal ca gunoiul să mai fie aruncat în interiorul platformei, pe jos, în absența tomberoanelor, ci transportat direct spre tomberoane. Probabil, din comoditate, mulți locatari pentru a nu se mai deplasa cu gunoiul până la tomberoane preferă să arunce tot în interiorul platformei de gunoi. Ridicarea gunoiului de aici revine firmei de salubritate, care ar mai trebui să dea pe acolo, la sesizarea arădenilor sau a administraţiei, de unde încasează banii, dar crearea de noi mormane de gunoi denotă doar lipsa noastră de civilizaţie.

Taguri: , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor