Cu Sifora Sava prin “Labirintul cuvintelor”

De Vasile Filip
La lansarea cărții FOTO: V.F.
La lansarea cărții FOTO: V.F.
Lansare ca o sărbătoare – cu poezie și cântece de suflet – la Librăria Scienta.

ARAD. Originară din Arad, Sifora Sava trăieşte de 22 de ani în capitala Austriei, unde este și preşedintele Asociaţiei Culturale a Românilor „Hora” din Viena. Pasiunea pentru scris și-a arătat-o în 2005, când a debutat cu volumul „Ramuri de lumină”. Acum a venit în fața cititorilor cu noua carte, apărută la Editura Tiparniţa (2014), în care poeta prezintă o culegere de texte publicate în deceniile precedente în diferite ziare și reviste, atât în ţară, cât şi peste hotare.

Și aceasta s-a întâmplat joi seara, la Librăria Scienta, unde, în prezența unui numeros public, a avut loc lansarea. În deschidere a vorbit, despre poezia și preocupările Siforei Sava, prof. Florica R. Cândea, care a jucat, cu dezinvoltură, și rolul de mediator. Prezentarea cărții a fost făcută de prof. univ. dr. Anton Ilica , el concluzionând că „Lirica Siforei Sava excelează prin inocență. Ea traduce gesturi contextuale, lăsând vibrației afective libertatea de a se încorpora într-o virtuală realitate poetică. Starea textului liric este reflexul stării emoționale a autorului. Lirismul siforean strălucește prin candoare, naivitate asumată și vibrație inocentă”.

A urmat un moment muzical susținut de Mihai Henț și duetul Cristian Bordaș – Laura Gașpar.

Foarte emoționată, autoarea a mărturisit că „această prezentare este pentru mine o frumoasă surpriză”, a mulțumit tuturor – de la organizatori, la participanți – a făcut confesiuni – „eu sunt o amatoare, scriu poezie din plăcere” – iar, în final, a recitat câteva poezii. Și publicul s-a devedit încântat, dovadă și numărul impresionat al celor care s-au așezat la rând pentru un autograf.

Ca o sărbătoare

Lansarea s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare. S-a cântat „La mulți ani!” pentru poetă, s-a tăiat un tort uriaș și toată lumea a fost poftită la bucate alese și vinuri nobile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !