Cu şomerii în topul naţional

1Comentariu
Cu şomerii în topul naţional
ARAD. Aradul se clasează în Top 5 în funcţie de rata şomajului raportată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Judeţul Arad continuă să se menţină în topul judeţelor cu rate scăzute ale şomajului. Potrivit ultimului raport întocmit de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad şi publicat la nivel naţional pe pagina de internet a agenţiei centrale, judeţul nostru a avut la finele lunii octombrie o rată a şomajului de doar 5,35 de puncte procentuale.

Practic, judeţul Arad a avut în octombrie 2010 un număr total de şomeri de 11.474, dintre care 5.215 sunt femei. Din mediul privat provin majoritatea şomerilor, mai exact 9.986, ceea ce situează Aradul pe poziţia a 18. Directorul executiv al AJOFM Arad, Horia Ocolicean a punctat că „în cazul nostru situaţia reducerii şomajului este una reală. Nu este vorba despre ieşirile din sistem care să dea impresia unei false scăderi a şomajului. În Arad s-au făcut încadrări, s-au angajat muncitori, iar de aici a scăzut şi rata şomajului”.

În ceea ce priveşte evoluţia în perioada următoare a şomajului, Horia Ocolicean s-a declarat optimist. „Cred că va continua tendinţa de scădere a ratei şomajului. Avem semnale că se vor mai face încadrări pe piaţa muncii, iar numărul celor care vor intra în şomaj nu va mai avea flucutuaţii atât de puternice ca în anul 2009, spre exemplu”, a explicat directorul AJOFM.

Fără Bursă pe 2010

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad nu are în plan organizarea unei noi burse a muncii în acest an. Motivul? Lipsa solicitărilor venite atât din parte angajatorilor cât şi din partea şomerilor, astfel că instituţia a decis ca următorul eveniment major să fie organizat anul viitor.

Andreea Pintea

andreea.pintea@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor