Cu terorismul în şedinţa CJA

4Comentarii
Cu terorismul în şedinţa CJA
ARAD. Consilierii judeţeni încadrează fapte în „acte de terorism” şi impun pedepse cu închisoarea, în unele cazuri.

Autorităţile judeţene doresc să emită un act normativ conform căruia definesc drept „acte de terorism” mai multe fapte legate de sistemul de furnizare a apei potabile. Se impun şi sancţiuni. Unele dintre acestea ajung chiar şi la ani buni de puşcărie, sau la amenzi de chiar 100.000 lei! Administraţia judeţeană urmează să emită, la finele acestei luni, „Regulamentul privind constatarea, notificarea şi sancţionarea de către împuterniciţii Preşedintelui Consiliului Judeţean Arad a abaterilor definite ca şi contravenţii, la reglementările în vigoare, în relaţia operator–beneficiar a serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare”.

Teroriştii, pedepsiţi

Încă din prima parte a regulamentului se defineşte terorismul în judeţ, în ceea ce priveşte afectarea alimentării cu apă. „Fapta săvârşită cu intenţie contra unei colectivităţi locale prin otrăvirea în masă, provocarea epidemiilor, infestarea surselor de apă, deteriorarea gravă sau distrugerea totală ori parţială a instalaţiilor, utilajelor, echipamentelor şi a dotărilor aferente sistemelor de utilităţi publice este considerată act de terorism şi se pedepseşte potrivit legislaţiei în vigoare”, se menţionează în regulament.

Regulamentul cuprinde o listă lungă de fapte care se sancţionează cu amenzi şi cu pedepse cu închisoarea. Printre faptele pedepsite mai „uşor” sunt deteriorarea hidranţilor, spălarea vehiculelor şi altor obiecte la cişmelele publice sau în spaţii neamenajate în acest scop ( garaje, rampe etc.), plantarea de arbori pe traseele conductelor de apă, executarea, fără aprobarea prealabilă a prestatorului de lucrări, a modificării sau extinderii instalaţiilor de apă, chiar dacă consumul de apă se înregistrează, legarea instalaţiilor interioare de apă la reţelele publice de apă fără autorizaţia prealabilă a prestatorului, împiedicarea accesului reprezentanţilor operatorului la aparatul de măsură instalat de utilizator pentru măsurarea apei alimentată din alta sursă decât reţeaua publică de alimentare cu apă a localităţii etc.

Aceste fapte se pedepsesc cu amenzi de până la 5.000 lei.

Amendă de 100.000 lei

Poluarea gravă a sistemelor de alimentare cu apă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei.

JA- S.B.



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor