Cu tunul pe administraţia locală

12Comentarii
Cu tunul pe administraţia locală
ARAD – Preşedintele Ligii Habitat, Mihai Mereuţă, a vorbit la Arad despre energia termică şi sărăcirea populaţiei.

Subiectele „fierbinţi” revin în actualitate. Facturile la întreţinere şi programul de reabilitare termică a locuinţelor au fost principalele subiecte dezbătute ieri, la Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad (ULALA), de Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Habitat, organizaţia care reuneşte reprezentanţi ai asociaţiilor locative din 38 de judeţe ale ţării.

„Programul este sublim, dar lipseşte cu desăvârşire”, a spus Mereuţă, referindu-se atât la nivel naţional, unde din cele 1,4 milioane de locuinţe ce trebuie reabilitate termic în regim de urgenţă, au intrat în program 29.000 de apartamente, dar şi de situaţia de la Arad, unde sunt în reabilitare 42 de blocuri. „Aici, mereu aţi fost în fruntea ţării în domeniul energetic. Mă aşteptam ca oraşe ca Slobozia, să fie în urma Aradului”, a precizat Mihai Mereuţă, subliniind că nevoile cetăţenilor ar trebui să fie în atenţia administraţiei locale. „Nu mi-a venit să cred în momentul în care am aflat că justificarea pentru creşterea preţului gicacaloriei de la 187 de lei la 207 a fost acela de a finanţa reabilitarea termică”, a spus acesta.

Sărăcie extremă?

„Liga Habitat nu s-a luptat niciodată pentru subvenţii de-a valma. Dar când duci preţul gigacaloriei la 207 lei, orice discuţie despre eficienţă se pierde pe fondul sărăciei. În momentul în care întreţinerea costă peste 50% din venit se vorbeşte despre sărăcie extremă, în ţările dezvoltate. Dar acum, la Arad se ajunge ca acest nivel să fie şi de peste 80%. Gigacaloria trebuie judecată la sânge, iar primarul să-şi întoarcă priorităţile spre nevoile cetăţenilor. Eu nu spun că bordurile nu sunt importante, dar haideţi să vedem care sunt cu adevărat nevoile cetăţenilor”, a declarat ieri, la Arad, Mihai Mereuţă.

Anunţă proteste

„Trebuie să se termine cu nemulţumirile de pe casa scării”, a spus preşedintele Ligii Habitat, anunţând că se va trece, la începutul verii, la acţiuni de protest, în stradă. „Strângeri de semnături s-au făcut, am depus metri cubi de hârtii la organele abilitate. Dar degeaba. Nu sunt adeptul ieşirii în stradă, dar la un moment dat se vor sătura oamenii”, spune Mereuţă.

Trei încercări

Vasile Arion, vicepreşedintele ULALA, a subliniat că „am făcut trei propuneri de reducere a preţului gigacaloriei, dar nu au fost luate în seamă de Primărie.”

S.B.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor