Cu tunul pe zece şcoli din Arad

De M.B.
3Comentarii
Cu tunul pe zece şcoli din Arad
Școlile gimnaziale slabe, transformate în școli incluzive. Aceasta este ameninţarea IŞJ Arad.

Șefii învățământului arădean au pus ochii pe aproximativ zece școli gimnaziale din județ, unde rezultatele la Evaluarea Națională au fost foarte slabe.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) va propune Ministerului Educației Naționale și Cercetății Științifice transformarea, din anul de studiu 2017/2018, a circa zece școli gimnaziale din județ în școli incluzive, având în vedere rezultatele foarte slabe obținute la evaluarea națională. „Vom face toate demersurile către minister pentru a transforma aceste școli, la care majoritatea copiilor sunt de etnite romă, provin din familii monoparentale, defavorizate. Împreună cu primăriile, vom încerca să suplimentăm numărul mediatorilor școlari, care au un rol important în comunitate, să discute cu părinții, să îi convingă de importanța prezenței la cursuri. Sunt școli cu un absenteism ridicat, la care este o performanță aducerea copiilor la cursuri și alfabetizarea lor”, a declarat inspectorul școlar general, Claudius Mladin.

Printre unitățile vizate se numără Școala Gimnazială „Ilarion Felea” Arad, Școala Gimnazială „Ștefan Cicio-Pop” Arad și școlile din Curtici, Mișca și Covăsînț.

Elevi monitorizați

ISJ a decis ca elevii cu medii la Evaluarea Națională cuprinse între 3,00 și 4,99 să fie monitorizați doi ani și să beneficieze de programe de sprijin, pentru că „au potențial să ajungă la media cinci”. Copiii care au avut medii sub 3,00 vor fi sfătuiți să se îndrepte către învățămâtul profesional de trei ani. De altfel, potrivit lui Mladin, în județ a crescut cererea de locuri pentru învățământul profesional, astfel că în acest moment există 20 de clase cu o medie de 28 de elevi, față de 17 câte au fost organizate în anul școlar 2014/2015. Până în acest moment, gradul de ocupare a locurilor pentru următorul an școlar, care va avea tot 20 de clase, este de 85 la sută, iar în urmă cu un an era de 75 la sută la cele 17 clase formate. „Noi credem că acest grad de ocupare va fi de 100% la finalul ultimei etape de repartizare, de la începutul lunii septembrie”, a spus Mladin.

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor