Cu voluntarii în Eureka

De JA-S.N.
Cu voluntarii în Eureka
Cu voluntarii în Eureka
Program special în cadrul programului Erasmus +, la Școala Gimnazială „Avram Iancu”.

La Școala Gimnazială Nr. 18 Avram Iancu din Arad a avut loc, zilele trecute, un spectacol dedicat copiilor, despre copii și cu aceștia în rolurile principale la care au participat o parte din elevii claselor primare din trei școli arădene: Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială Nr. 5 și Școala Generală Nr. 3.

Evenimentul face parte din Campania „Silence is noT an OPtion” desfășurată în cadrul proiectului Eureka, proiect finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus +. Acest proiect implică participarea a 8 voluntari SEV din Spania, Italia și Iordania timp de zece luni de zile în oraşul Arad. Pe durata stagiului lor în comunitatea locală ei promovează non violența în rândul tinerilor și drepturile acestora. Totodată obiectivul lor este de a încuraja și dezvolta spiritual civic în ceea ce priveste prevenirea și combaterea violenței împotriva copiilor.

De-a lungul celor cinci luni parcurse până în prezent, elevii au participat la diferite ateliere de creație în cadrul cărora cei mici au confecționat păpuși, costume, măști. S-au desfășurat ateliere de teatru de păpuși, umbre, ateliere de dans de grup și în perechi. De asemenea, elevii au parcurs un curs interactiv de limba engleză și limbile voluntarilor prin metodele teatru de papuși, măști, umbre și jocuri creative.

Pe parcursul evenimentului, spectatorii au vizionat un număr de circ executat de către cei 8 voluntari. La rândul lor, copiii au încântat auditoriul cu teatru de păpuși, dansuri, scenete și cântece.

Expoziţie cu vânzare

Spre finalul serbării s-a organizat o expoziție cu vânzare a obiectelor realizate de către copii, de-a lungul a 5 luni de activități desfășurate împreună cu voluntarii străini în cadrul atelierelorde creație. Resursele obținute ( bani, jucării, haine) vor fi donate copiilor aparținând Centrului de Primire Minori al D.G.A.S.P.C. Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !