Cultură, educație și societate la UAV

De Valentin Goran
Cultură, educație și societate la UAV
Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale, din cadrul UAV Arad, a organizat la finele lunii mai, simpozionul științific „Cultură. Educaţie. Societate”.

Simpozionul științific a fost realizat de către Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad cu sprijinul Ministerului Educației. „Acest eveniment nu doar că promovează rezultatele cercetării științifice în comunitatea locală dar a creat și oportunități de colaborare cu alte universități din țară. Au fost prezenți studenți și profesori de la Universitatea «Alexandru I. Cuza» din Iaşi, Universitatea din Oradea, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu, Universitatea «Agora» din Oradea care împreună cu studenții și cadrele didactice ale Facultății de Științe Umaniste au reușit să realizeze un eveniment de calitate”, a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr Ramona Lile.

Simpozionul, structurat pe patru secțiuni

Simpozionul, prin cele patru secțiuni Lingvistică și literatură, Administrație publică, Teologie și Comunicare și studii culturale a promovat rezultatele cercetării științifice ale studenților de la rogramul de licență și master. „Prin acest simpozion ne-am propus să stimulăm cercetarea interdisciplinară, complementară şi colaborarea între studenţi, promovând în acelaşi timp rigoarea ştiinţifică şi deontologică. Sunt de apreciat, de asemenea, studiile care au dovedit un grad ridicat de inserţie în tematica de actualitate a domeniului de cercetare şi interes pentru originalitate. Prin acest simpozion studenţesc am reușit să continuăm tradiţia de a prezenta preocupările şi rezultatele ştiinţifice ale studenţilor şi masteranzilor din domeniul filologic, teologic și administrativ” a punctat decanul facultății, conf.univ.dr. Otilia Huțiu. În calitate de invitaţi, au participat la lucrările simpozionului prof.univ.dr. Ana Elena Iancu (Universitatea „Agora” din Oradea), conf.univ.dr. Emanuela Ilie (Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi), Andrei Ivan (București), dr. Liana Lacrămioara Grigoraș (director al Liceului „Logosˮ din Timișoara) Floare Tudur, rapsod din judeţul Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !