Cultură nocturnă, la Zilele Aradului

De Eugen Rogojan
Cultură nocturnă, la Zilele Aradului
Noaptea albă a instituțiilor de cultură va avea loc vineri, 23 august, între orele 19 și 24.

Complexul Muzeal, Biblioteca Județeană, Muzeul Preparandiei, Teatrul Clasic, Teatrul de Marionete, Cinematograful Arta și Cinematograful Grădiște îi așteaptă pe arădeni vineri, 23 august, la Noaptea albă a instituțiilor de cultură. Muzeul va putea fi vizitat între orele 19 și 24, fiind deschisă expoziția Științele Naturii, care prezintă fauna și flora caracteristice judeţului Arad în diorame restaurate și reamenajate de Camelia Patko, cu sprijinul Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.

La Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, secțiile „Împrumut carte copii“ și „Împrumut carte adulți“ vor sta la dispoziția publicului cu expoziții și pentru obișnuitul schimb de carte. Secția „Împrumut carte copii“ va avea un program special, constituit din povești și jocuri. În Sala „Astra”, începând cu ora 19 și până la ora 21, se vor proiecta filme de foarte scurt metraj. În această noapte, secțiile bibliotecii vor face înscrieri gratuite pe baza cărții de identitate. Și clădirea Preparandiei, de pe strada cu același nume, va fi deschisă între orele 19 și 24. Preparandia a fost prima școală pedagogică românească din Transilvania, iar în prezent, clădirea găzduiește Muzeul Învățătorului.

Teatrul

La teatru, pe scena sălii mari, va fi prezentat spectacolul „Totul despre femei”, de Miro Gavran, în regia lui Felix Crăciun, cu începere de la ora 21:30. „Piesa are o structură inedită, în cadrul căreia cinci povești de viață – toate despre femei – alternează și interacționează. Într-un melanj unic, Totul despre femei aduce o poveste de iubire, una de carieră și una de prietenie, plus un conflict puternic stârnit de trei fetite la grădiniță. Adăugăm o luptă plină de gelozie între respectabilele nanogenare îndrăgostite și imaginea este completă”, se arată în sinopsisul spectacolului. La Marionete, de la ora 19:30, va fi prezentat spectacolul „Jocuri magice”, în regia lui Titus Jucov.

Şi filmele

Pe ecranul cinematografului din Grădiște, de la ora 19, va rula unul dintre cele mai îndrăgite filme românești pentru copii, „Veronica”, în regia Elisabetei Bostan. De la ora 21:45, și la Arta va fi film! „Secretul lui Raoul Taburin” va fi proiectat în premieră, în grădina de vară a Cinematografului Arta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !