Cum a devenit Voicu om mare

Cătălin Voicu face parte din categoria personajelor care au devenit foarte cunoscute peste noapte.

Pierduţi până atunci în anonimatul citadin, cunoscuţi doar de cercul în care se mişcă, unii devin personaje de pe urma unei bravuri, a unui gest onorabil de curaj, alţii sunt scoşi din anonimat de fapte urâte, ilegale, care şochează. Cătălin Voicu face parte din această ultimă categorie. Cei mai mulţi dintre noi nici măcar n-am ştiut că există. Deputatul Constantin Igaş mărturisea, zilele acestea, cât de mirat a fost să afle că a fost patru ani coleg cu Voicu, în Camera Deputaţilor.

 Probabil, Cătălin Voicu a strălucit doar prin absenţă, pentru că, altfel, nu poţi să nu fii stârnit de ţinuta sa ce sugerează aroganţă, de mersul ţeapăn, cu pieptul şi burta voluminoasă scoase la înaintare, cu capul dat pe spate, de parcă ţine să ne atenţioneze că el e cel căruia trebuie să-i mulţumim că existăm sub soare. Voicu are darul de-a fi antipatic la prima vedere. Dacă mai şi vorbeşte, sentimentul de antipatie devin acut. Nu poţi să nu te întrebi ce merite are acest personaj încât să epateze atâta suficienţă, atâta aroganţă.

 Nu îmi pot refuza convingerea că personajul este tuşat de patologic, din multe puncte de vedere. Bunăoară, îl suspectez de mitomanie. Nu cred că a făcut toate cele cu care se laudă şi care ne uimesc, citind stenogramele înregistrărilor DNA. Voicu pare mai curând tipul incapabil de fapte mari, care a suferit multă vreme că trece neobservat, că e privit ca om de rând. Aşa ne putem explica pornirea lui grandomană de a te obliga să accepţi că este cineva, unul de care, la o adică, poţi să depinzi, în sensul că te poate scoate dintr-un necaz, dintr-o încurcătură. El ţine morţiş şi face tot ce poate ca să pară că este Cineva.

 Nu ştiu câte şi ce a făcut acest personaj trist. O fi făcut destule, din moment ce DNA l-a „agăţat”. Ce nu înţeleg este cum de reuşeşte să joace pe degete atâta lume. Mă refer la circul cu agravarea stării sale de sănătate, la internarea în spital, la momentul, nevăzut de nimeni, în care i s-a făcut rău pe treptele Senatului, la intrarea la ÎCCJ pe uşa arestaţilor şi, acum, la internarea în spitalul Penitenciarului Jilava… Toate, cu concursul unor medici, cadre MI etc.!

T.M.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !