Cum mai e „viaţa” pe şantierele Aradului?

De Valentin Goran
2Comentarii
Cum mai e „viaţa” pe şantierele Aradului?
© FOTO: Valentin Goran
În vizită pe câteva dintre șantierele de reabilitare a străzilor din municipiu.

Dacă sunteți interesați de evoluția lucrărilor de reabilitare a străzilor din municipiul nostru, dar și care sunt străzile pe care se lucrează în acest moment, vă invităm într-un tur virtual pe câteva din șantierele deschise.

Prima dată ne vom îndrepta spre cartierul Aradul Nou unde sunt două șantiere deschise. Primul șantier este deschis pe Calea Timișorii, segmentul cuprins între strada Ștefan cel Mare și liniile de cale ferată dinspre Timișoara, unde au fost schimbate bordurile, frezată partea carosabilă și așezat asfaltul. În acest moment se lucrează încă la trotuare. Mai departe, ne-am îndreptat spre strada Ștefan cel Mare, segmentul sens giratoriu și Stația CFR Aradul Nou unde sursele noastre ne spun că în acest moment se lucrează doar la trotuar și accese pe partea stângă dinspre sensul giratoriu. Ulterior, muncitorii vor schimba bordurile și vor intra și pe partea carosabilă.

Următorul șantier pe care ne-am deplasat este cel deschis pe Calea Bodrogului, segmentul cuprins între strada Pădurii și autostradă, unde muncitorii au montat deja bordurile și au amenajat accesele și trotuarele. În aceste zile, se va intra și pe partea carosabilă. Un alt șantier pe care l-am vizitat este cel deschis pe strada Lipovei, paralelă cu Calea Radnei din cartierul Micălaca, unde muncitorii montează brodurile și lucreză la căile de acces.

Tot în aceste zile, va fi deschis un nou șantier pe strada Ogorului, segmentul cuprins între Calea Timișorii și autostradă, unde vor fi montate borduri noi, vor fi amenajate trotuarele și accesele, carosabilul va fi frezat, capacele vor fi ridicate la cotă și în final vor fi așezate cele două straturi de asfalt. Așadar, din ceea ce vedem intrările și implicit ieșirile din muncipiu, din cartierul Aradul Nou, acestea vor fi predate la cheie. Cât timp însă vor „supraviețui” fără ca să fie sparte de vreo companie de utilități? Nu știm. Nu putem decât să sperăm că pentru multă vreme de acum încolo. Din nefericire, avem mult prea multe străzi sparte, unele dintre ele la nici trei luni, ori șase luni după ce lucrarea a fost predată, în timp ce altele chiar înainte de predarea lucrării cum este cazul Constituției.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor