Cum rămâne cu gunoiul arădenilor?

De Adriana Barbu
7Comentarii
Cum rămâne cu gunoiul arădenilor?
Rămânem fără containere de deşeuri reciclabile. Polaris se retrage de pe piaţa arădeană pentru că îi expiră contractul. Noua firma nu pare să se grăbească în această problemă.

Suntem pe drumul cel bun când vine vorba de reciclarea deşeurilor. Aşa ne anunţă mereu autorităţile şi aşa ne garantează, ce-i drept rar, şi cei care au câştigat licitaţia pe gunoiul arădenilor şi care ar trebui din această lună să înceapă colectarea. Că pe teren treaba nu stă chiar aşa, o ştiu mai toţi arădenii. RETIM (firma care se va ocupa de deşeurile municipale din Arad din această lună) este mai degrabă preocupată de acţiunea de semnat contracte cu arădenii deşi nemulţumile şi nelămuririle locuitorilor urbei curg pe acest subiect.

În tot acest timp, S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L. anunţă că se retrage treptat din Arad contractul lor pentru colectarea deşeurilor municipale expirând tot în această lună.

Deşi nu mai au nicio treabă cu arădenii, cei de la Polaris au decis să-i informeze pe „beneficiarii serviciului de colectare şi transport a deşeurilor municipale că începând cu data de 3 aprilie 2018 va trece la ridicarea containerelor de deşeuri reciclabile de la punctele de colectare de pe domeniul public din municipiul Arad. Ulterior aceste puncte de colectare a deşeurilor reciclabile vor fi dotate cu recipienţi de colectare selectivă ale noului operator”.

Tot mai marii Polaris sunt cei care ne informează că „ridicarea containerelor Iglo Clopot 2,5 metri cubi şi de 1,1 metri cubi va începe din cartierele Alfa, Confecţii , Vlaicu stânga, partea cu depoul CTP), Vlaicu partea dreaptă cu stadionul UTA , Micălaca zona 100-200, Micălaca zona 500 – 700 , Aradul Nou zona gării, Zona centrală şi 6 Vânători”.

Containerele noi?

Când vor ajunge în cartiere noile containere? Nu ştim. Organizarea pare să lase de dorit când vine vorba de deşeurile arădenilor deşi atât firma, cât şi autoritatea care s-a ocupat de managementul acestui mega proiect (ADI Deşeuri) au gestionat acţiunile nu pe banii lor, ci pe banii europenilor. Vorbim aici de milioane de euro şi de ani de zile de implementare din care mai bine de trei luni de acomodare pentru firma RETIM.

Ce spune firma Retim despre containere? „RETIM Ecologic Service SA intră în operare în Arad pe 23 aprilie. Depunem toate eforturile necesare ca până la această dată să fie gata toate pregătirile logistice pentru începerea colectării, inclusiv amplasarea noilor recipiente care conform sistemului SMIDS Arad (Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide) vor fi de tip container si nu IGLO”, ne spun reprezentanţii firmei.

Pe scurt, până pe 23 aprilie, nimic de reproşat noii firme, pentru că nu a intrat în drepturi. Cu toate că, în ceea ce priveşte contractele, firma s-a agitat chiar înainte de 23 aprilie să-şi intre în pâine. A avut întâlniri, a semnat contracte, a negociat cu cine se putea negocia ca pe 23 să nu înceapă operarea fără clienţii plătitori.

Acomodarea?

Situaţia containerelor a născut în noi frica că singurii care vor avea treabă cu acomodarea vor fi arădenii, care e posibil să fie nevoiţi să se acomodeze cu gunoaiele de prin Arad.

Taguri: , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor