Cum sărbătorim Naşterea Domnului?

Cum sărbătorim Naşterea Domnului?
ARAD – Să căutăm să trăim frumos marea sărbătoare de Crăciun în aşa fel încât să-i placă lui Dumnezeu.

Cu ajutorul lui Dumnezeu suntem din nou în prag de sărbătoare. Oamenilor, în general le plac sărbătorile. Şi lui Dumnezeu îi plac sărbătorile, dar nu orice fel de sărbători. Sunt sărbători pe care Dumnezeu le iubeşte şi, poate vi se pare şocant, dar sunt şi sărbători pe care Dumnezeu le urăşte. În Vechiul Testament, în cartea profetului Amos la capitolul 5 cu versetul 21 găsim scris Eu urăsc, dispreţuiesc sărbătorile voastre, şi nu pot să vă sufăr adunările de sărbătoare! De aici înţelegem că Dumnezeu urăşte anumite sărbători. De fapt Dumnezeu nu urăşte sărbătoarea în sine, ci Dumnezeu urăşte un anume mod de a sărbătorii. Care sunt acele sărbători pe care le urăşte Dumnezeu? El urăşte acele Sărbători despre care pretindem că sunt închinate Lui dar de fapt nu sunt.

De asemenea Dumnezeu urăşte Sărbătorile celor ce se complac în păcat. În cartea profetului Isaia la capitolul 1 cu versetul 13 găsim scrise următoarele cuvinte: Nu vreau luni noi, Sabate şi adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea! Vă rog să remarcaţi expresia „nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea” . Din nefericire şi în generaţia noastră constatăm că sunt oameni pentru care sărbătorea naşterii Mântuitorului este un prilej de păcătuire.

Dar, afirmam totuşi, că Dumnezeu iubeşte sărbătorile. În acest caz este necesar să ne întrebăm cum am putea sărbătorii în aşa fel încât Dumnezeu să iubească sărbătoarea? Iată câteva lucruri practice pe care le poate face oricine. Mai întâi vă încurajez să citiţi ceea ce spun Evangheliile despre Naşterea Domnului Isus. Citiţi capitolele 1 şi 2 din Evanghelia după Matei şi capitolul 2 din Evanghelia după Luca. Mergeţi la o biserică unde se explică cu claritate Cuvântul lui Dumnezeu. Cântaţi şi ascultaţi colinde căutând să pătrundeţi mesajul lor. Rugaţi-vă lui Dumnezeu.

Naşterea Domnului Isus are menirea de a fi o sărbătoare frumoasă atât pentru noi cât şi pentru Dumnezeu.

În numele comunităţii baptiste arădene vă dorim, d-voastră, tuturor cititorilor ziarului Adevărul, Sărbători fericite împreună cu Domnul Isus

 

drd. Iuga Romică

Păstor Biserica Baptistă Speranţa

Preşedintele Comunităţii Baptiste Arad0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !