Cum se îngrijeşte un iepure?

1Comentariu
Cum se îngrijeşte un iepure?
Aceste rozătoare drăgălaşe au început să fie tot mai des întâlnite în casele oamenilor, dar nu în tava cu friptură ci ca animale de companie. Având o speranţă de viaţă cuprinsă între 5 şi 15 ani, iepuraşii sunt fiinţe foarte sociabile, active şi afectuoase. E imposibil să nu te ataşezi de un urecheat drăgălaş.

De ce aş alege un iepure şi nu o pisică?

  • Iepurii sunt animale foarte sociabile, nu au nevoie de dresaj sau lecţii speciale de îmblânzire

  • Sunt foarte jucăuşi şi amuzanţi

  • Socializează cu alte animale şi nu reprezintă un pericol pentru om.

Dacă vrei un iepure trebuie să ştii că vei avea mult de muncă. Odată cu un animal de casă, vine şi o responsabilitatemare!

Dacă te-ai gândit că un iepure mănâncă doar morcovi şi varză, ai face bine să citeşti mai departe pentru a afla mai multe despre dieta unui iepuraş.

Asemenea altor specii de rozătoare, şi iepurii au nevoie să roadă. Ai grijă atunci când îl laşi liber prin casă! S-ar putea să rămâi surprins când vei descoperi că nu mai ai cabluri la calculator sau la boxe.

Pentru a-i potoli pofta de ronţăială, se găsesc în pet-shop-uri tot felul de jucării şi snacks-uri făcute special pentru rozătoare. Indiferent de talia iepurelui ales, cumpara-i o cuşcă mai mare. De asemenea, e indicat să-l ţii în casă, unde poate socializa cu ceilalţi membri ai familiei, fiind protejat totodată de eventualii prădători dar şi de vremea capricioasă.

Deşi sunt animale care nu prea fac zgomote şi gălăgie, iepurii nu sunt animalele de companie ideale pentru familiile cu mai mulţi copii. Micuţii nu au grijă de felul cum prind iepuraşii, riscând să rănească simpaticele rozătoare. De asemenea, pentru că urecheaţii nu fac zgomote, riscul accidentelor casnice este destul de crescut. Paradoxal, iepurii preferă compania oamenilor dar nu le place să fie ţinuţi în brate. Totodată, trebuie să ştii că iepurii pot fi dresaţi săşi facă nevoile la litieră.

Vaccinurile iepurelui

Tratamentul veterinar pentru un iepure poate costa mai mult decât cel pentru o pisică. Multe persoane preferă să sterilizeze sau să castreze iepurii. în decursul vieţii, aceste mamifere mici au nevoie de mai multe vaccinuri, unele destul de costisitoare.

Urina de iepure are un miros mai pregnant, aşa că e recomandat să schimbi nisipul din litieră cât mai des. (Urina fiind bogată în calciu, e greu de curăţat după ce se usucă. De regulă oţetul ajută în curăţirea petelor de urină de iepure.)

De unde poţi cumpăra un iepure de casă:

Dacă în oraşul în care locuieşti există un adăpost pentru animale, îţi recomandăm să salvezi un suflet de urecheat din adăpostul de animale. Toate animalele date spre adopţie sunt verificate şi vaccinate. Iepurii mai bătrâni pot fi animale de companie ideale, se adaptează foarte uşor noului cămin şi vă veţi împrieteni foarte uşor.

ホn cazul în care ai optat pentru o crescătorie de iepuri, trebuie să ai grijă ca persoana care creşte drăgălaşele creaturi să aibă toate actele la zi şi, foarte important, verifică locul în care sunt ţinute animalele. Acesta poate spune foarte multe despre felul în care au crescut iepuraşii.

Sunt mulţi oameni care preferă să cumpere animale din magazine specializate, pet-shop-uri. ホn aceste cazuri îţi recomand să fii atent la starea de sănătate a iepuraşului şi la gradul de socializare al acestuia. Cu cât iepuraşul e mai retras în cuşca în care stă cu alţi urecheaţi, cu atât e mai timid şi mai puţin sociabil.

Datorită faptului că în perioada Sărbătorilor Pascale cresc vânzările, nejustificate, de iepuraşi de apartament, e necesar să clarificăm un aspect foarte important. Nu cumpăra un iepuraş doar pentru a-i face o surpriză fiicei sau soţiei! Dacă nu ai condiţiile necesare creşterii acestui animal, e mai bine să optezi pentru o jucărie de pluş. Un iepuraş drăgălaş pe care îl vezi în vitrina magazinului, va creşte un iepure. Viaţa unui animal nu e o joacă!

Dacă sunt privaţi de atenţie şi socializare, iepurii pot deveni destructivi şi apatici. Iepurii nu sunt animalele de companie ideale pentru copii. Nu le place să fie zgâlţâiţi şi îmbrăţişaţi mereu. Evită să cumperi un iepuraş doar pentru că e Paştele!

Sursa: Animalutul.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor