Cum trebuie condusa masina companiei de inchirieri auto pe timpul sezonului rece?

Cum trebuie condusa masina companiei de inchirieri auto pe timpul sezonului rece?
ADVERTORIAL. Vremea rece s-a instalat mai rapid decat ne asteptam, la munte a inceput chiar sa ninga, iar pe soselele din Romania au avut deja loc cateva accidente din cauza ploilor si a neadaptarii la starea carosabilului.

Tocmai din acest motiv, ne-am gandit ca, in articolul de fata, sa iti oferim cateva sfaturi legate de conducerea masinii oferite de compania de inchirieri auto, pe timpul sezonului rece. Teoretic, ar trebui sa fie mai usor decat cu autoturismul personal, intrucat masinile oferite de firmele serioase de rent a car sunt deja dotate cu toate cele necesare. Totusi, aportul soferului ramane in continuare cel mai important aspect.

In primul rand, o companie profesionista de inchirieri auto, precum FocusRent, care are o experienta de peste 10 ani pe pietele extrem de competitive din Bucuresti, Otopeni si Cluj, isi echipeaza toate masinile corespunzator. Astfel, acestea au cauciucuri de iarna si se afla intr-o stare tehnica ireprosabila, fiind supuse unor revizii si verificari temeinice inainte de a-ti fi inmanate. In plus, toate masinile din parcul lor auto sunt mai noi de 5 ani si reprezinta varfuri de gama, fie ca vorbim despre clasa economy (de exemplu, Skoda Octavia), luxury (Audi A4) sau SUV si 4×4 (BMW X5).

Cu toate acestea, in calitate de sofer al masinii obtinute prin servicii de inchirieri auto, trebuie sa respecti cateva reguli de baza. Acestea se aplica in orice situatie, insa sunt cu atat mai importante in conditiile unui trafic aglomerat si unui drum mai mult sau mai putin practicabil. Astfel, de departe cel mai important aspect este sa iti adaptezi viteza la starea soselei si sa nu apesi pedala de acceleratie mai mult decat este cazul. Indiferent de sistemele de siguranta cu care este echipata masina, aceasta se poate comporta surprinzator in cazul in care carosabilul nu este in starea ideala.

O alta regula de baza este sa pastrezi o distanta suficienta intre masina companiei de inchirieri auto de la https://focusrent.ro si cele din fata, respectiv din spate. Aderenta poate avea de suferit in timpul sezonului rece, iar o distanta suficienta reprezinta compensarea ideala pentru acest aspect. Alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este sa folosesti mai mult frana de motor, in locul celei de mana sau de serviciu, si sa nu “sari” foarte des in treptele de viteza superioare.

Desi acest capitol poate fi cel mai problematic, trebuie sa incerci sa ii evaluezi pe ceilalti participanti la trafic si sa iti dai seama de gradul de periculozitate pe care il reprezinta. In acest fel, vei reusi sa te feresti de ei si sa nu provoci pagube masinii obtinute prin servicii de inchirieri auto.

Nu in ultimul rand, tipul de masina pe care il alegi are un impact colosal asupra experientei la volan, cu precadere in sezonul rece. Asa cum spuneam, compania de inchirieri auto sus-numita iti pune la dispozitie urmatoarele modele: Dacia Logan, Ford Fiesta, Opel Corsa, Ford Focus, Skoda Octavia (toate din clasa economy), Ford Mondeo, VW Passat, Audi A4 (luxury), Dacia Duster, Hyundai Santa Fe, Nissan Pathfinder, BMW X5 (SUV si 4×4), ba chiar si VW Transporter si Mercedes Vito (microbuze cu 8+1 locuri).