Cupa Europei, provocare pentru Arad

De Daniel Scridon
Cupa Europei, provocare pentru Arad
Cel mai important eveniment atletic din România în ultimii 35 ani a fost prefaţat cu o conferinţă de presă.

Competiţia cu cei mai mulţi sportivi străini la start găzduită vreodată de Arad a fost prefaţată, vineri, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, printr-o conferinţă de presă, la care au participat Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Dobromir Karamarinov, preşedintele Asociaţiilor Federaţiilor de Atletism din Balcani, Jose Luis de Carlos, reprezentantul Federaţiei Europene de Atletism şi, nu în ultimul rând, Gheorghe Falcă, primarul oraşului. Rolul de translator i-a revenit neobositei şi frumoasei Andra Voicu, secretarul general al Comisiei de organizare pe plan local.

500 000 euro

„Suntem onoraţi să fim gazde ale unui asemenea eveniment. Municipalitatea a alocat aproape 500 000 euro pentru ca cele două stadioane Gloria să fie aduse la standardele cerute de Federaţia Europeană de Atletism. Ne cerem scuze pentru micile nereguli care, probabil, se vor ivi de-a lungul acestor zile. Şi pentru Arad e o provocare din care vom învăţa şi data viitoare vom fi şi mai buni din punct de vedere organizatoric” – a spus, printre altele primarul Falcă.

Bareme pentru Olimpiadă

37 ţări din cele 51 ale Europei vor avea reprezentanţi la această întrecere care adună la start 270 sportivi, România având în concurs 22 atleţi. Tot de la Sandu Ion am mai aflat „pariurile” la medalii: arădeanul Andrei Gag (greutate), Alexandru Firfirică (disc) şi Alexandru Novac (suliţă). „Accesul spectatorilor este gratuit şi sperăm ca şi vremea să ţină cu noi. La start vor fi cei mai buni aruncători de pe Bătrânul Continent, mulţi fiind decişi să-şi facă la Arad baremul pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro. Acolo unde, România are deja 17 atleţi calificaţi, dar până la sfârşitul lunii iulie sperăm să avem 25-30 atleţi pentru visul olimpic din Brazilia” – este părerea lui Sandu Ion.

Andrei-Gag-77

Invitaţi de marcă

Cei doi invitaţi de marcă prezenţi la întâlnirea cu presa au lăudat eforturile Aradului şi ale lui Sandu Ion pentru a organiza Cupa Europei: Din 2013, de când Sandu Ion se află în fruntea Federaţiei Române de Atletism, observăm o altă viziune, un mod de lucru mult mai eficient în atletismul românesc. Ne bucurăm că România a început să ceară şi chiar să organizeze evenimente atletice de nivel european (Dobromir Karamarinov); După 35 ani, România nu a mai organizat un astfel de eveniment. Mulţumim municipalităţii pentru cele două locaţii Gloria, care sunt pregătite pentru concurs (Jose Luis de Carlos).

Competiţia de pe Gloria şi Gloria 2 (Subcetate) are loc sâmbătă şi duminică, începând cu ora 9, intrarea spectatorilor fiind liberă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !