Curăţenie în euro la palat

3Comentarii
Curăţenie în euro la palat
ARAD – Primăria este dispusă să plătească pentru curăţenie peste 17.000 euro, până la finele anului.

Administraţia locală demonstrează că pune mare preţ pe curăţenie. Primăria a pus deoparte o sumă de 17.183,82 euro (cu TVA), echivalentul în lei a sumei de 70.000 lei, pentru a plăti femeile de serviciu! Municipalitatea scoate la licitaţie serviciul de curăţenie în Palatul Administrativ, dar şi în alte câteva locaţii unde servicii ale administraţiei locale îşi desfăşoară activitatea. Licitaţia urmează să se desfăşoare în apropierea sărbătorii de Paşti.  

Curăţenie mecanizată

Cert este că, odată cu trecerea timpului, au crescut şi pretenţiile faţă de modul în care se face curăţenie. Primăria va fi curăţată cu 10 aspiratoare cu filtrare prin apă. Mai mult, printre cerinţele minime ale municipalităţii pentru firmele participante la licitaţie este să deţină aparat mecanic de curăţat şi lustruit faianţa, un sistem profesional de cărucioare cu găleţi şi storcător (10 bucăţi), totodată, va dispune de un autoturism pentru a se deplasa între diferite locaţii.

14 persoane

Pentru curăţenia care se va face inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, este nevoie, estimează Primăria, de 14 persoane, plus un supervizor. În contract vor fi incluse, pe lângă Palatul Administrativ, locaţiile unde îşi desfăşoară activitatea Serviciul Parcări, Biroul Ridicări Vehicule, Serviciul Fond Locativ de pe B-dul Dragalina, Palatul Cenad parter şi subsol, Direcţa Fiscală, Serviciul Evidenţa Persoanei, şi alte trei puncte de lucru din Piaţa Fortuna, Confecţii şi N. Grigorescu. În total, o suprafaţă de 7.310 metri pătraţi.

De la praf până la zăpadă

Una dintre primele cerinţe ale Municipalităţii este, alături de golirea coşurilor de gunoi, „sortarea deşeurilor reciclabile, în conformitate cu HG 621/2005”. Coridoarele vor fi spălate şi se va şterge praful în birouri zilnic, iar ferestrele – o dată pe lună. Tot lunar, se va efectua întreţinerea şi curăţirea caloriferelor şi corpurilor de iluminat, precum şi a balustradelor. Mochetele şi tapiţeria vor fi spălate o dată la şase luni, iar faianţa din băi va fi spălată săptămânal. Uşile vor fi spălate săptămânal. Mocheta de pe holul Patalului Administrativ va fi curăţată de două ori pe zi. Nu în ultimul rând, curăţarea zăpezii de pe trotuarele din jurul Primăriei va cădea tot în sarcina personalului reponsabil cu curăţenia.

Spălat vase şi udat de flori

În caietul de sarcini al licitaţiei se prevede ca zilnic şi ori de câte ori este nevoie, personalul care răspunde de curăţenie să se ocupe de spălarea vaselor şi a frigiderelor din cadrul secretariatelor. Mai mult, pentru banii pe care Primăria îi plăteşte pentru curăţenie, din bugetul local, se va acoperi şi îngrijirea plantelor din instituţie! Între cerinţele Municipalităţii se regăseşte şi cea de a uda florile şi de a le şterge de praf, săptămânal.

S.B.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor