Curentul scumpeşte noul TBC

De Alin Gherasim
9Comentarii
Curentul scumpeşte noul TBC
Construcţia noului spital TBC va fi mai scumpă. Enel cere o avere pentru racordarea clădirii la reţeaua de energie electrică.

Costurile neluate în calcul la demararea construcţiei noului spital TBC ne ajung din urmă. Consilierii judeţeni au aprobat, prin vot, actualizarea devizului general şi a indicatorilor tehnico-economici la obiectul de investiţie „Construcţie Secţie TBC a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, sistematizare şi platforme în incintă, împrejmuire şi acces”. În spatele acestui nume pompos stă, de fapt, scumpirea costurilor de construire a clădirii. În referatul care însoţeşte hotărârea se arată faptul că valoarea totală a investiţiei va creşte de la 15.763.155 de lei la 16.049.639 de lei. Şi tot în referat se explică şi motivul scumpirii: „În prezent sunt demarate procedurile de realizare a racordurilor obiectivului de investiţie la furnizorii de utilităţi (apă-canal, energie electrică, gaz). Conform avizului tehnic de racordare emis de către SC Enel Distribuţie Banat SA, pentru realizarea racordului la reţeaua de energie electrică este necesară achitarea tarifului de reglementare şi racordare în sumă de 195.566 lei, realizarea unor lucrări finanţate de către beneficiar care rămân în proprietatea acestuia, în sumă estimată de 215.676 lei, şi achitarea unor taxe notariale privind acordarea dreptului de servitute aferente terenurilor ocupate de reţeaua electrică”. Aşadar, dacă vrem curent, Enel ne cere vreo 100.000 de euro ca să ne lege la reţea.
Drept urmare, Consiliul Judeţean Arad va ajunge să plătească peste 16 milioane de lei pentru noul spital TBC, chiar dacă, iniţial, valoarea era mai mică cu vreo 400.000 de lei.

Celelalte, neschimbate

Şi, pentru a şterge orice urmă de îndoială, cei de la CJA au mai menţionat faptul că „precizăm că valorile aferente lucrărilor de construcţii montaj nu s-au modificat faţă de valorile contractate, cuprinse în indicatorii aprobaţi”. Aşadar, creşterea preţului se datorează exclusiv racordării la reţeaua electrică.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor