Curs interactiv la „Goldiş”. Aspecte teoretice, dar și practice, prezentate studenților de un procuror din structurile DIICOT

Curs interactiv la „Goldiş”. Aspecte teoretice, dar și practice, prezentate studenților de un procuror din structurile DIICOT
Procurorul Codrin Miron le-a prezentat studenților UVVG atribuțiile și organizarea DIICOT

Studenții și masteranzii din cadrul Facultății de Științe Juridice a Universității de Vest „Vasile Goldiș” au participat, miercuri, la un curs interactiv, susținut de Codrin Miron, procuror DIICOT Arad, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Justiție, la invitația conf. univ. dr. Pavel Palcu, procuror-magistrat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cadru didactic al UVVG.
Codrin Miron, procuror DIICOT din cadrul ÎCCJ, le-a prezentat sudenților de la Facultatea de Științe Juridice aspecte legate organizarea și funcționarea DIICOT, infracțiunile care intră în competența acestei structuri specializate de parchet și cazuri concrete privind infracțiunile de criminalitate organizată și terorism.
Conf. univ. dr. Pavel Palcu, procuror-magistrat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cadru didactic la Facultatea de Științe Juridice a UVVG, ne-a declarat: „Am considerat util ca studenții, viitori magistrați, avocați, sau poate anchetatori, după ce materia planificată, din această perioadă a anului universitar, a fost deja predată, să participe la o dezbatere cu un invitat special, colegul meu Codrin Miron, procuror DIICOT din cadrul Parchetului de pe lângă Înala Curte de Casație și Justiție, pentru a percepe direct și nemijlocit situații reale și concrete din activitatea pe care o desfășoară organele judiciare. Domnul procuror Codrin Miron de la DIICOT Arad a prezentat în fața studenților atribuțiile și organizarea DIICOT la nivelul României, infracțiunile care sunt de competența lor și câteva cauze practice. Cred că fiecare student a avut de învățat, iar unii dintre ei și-au manifestat chiar aprecierea deosebită pentru munca de magistrat procuror”.
Codrin Miron, procuror DIICOT din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justițe, ne-a declarat: „Am prezentat studenților o temă despre organizarea și funcționarea DIICOT, infracțiunile care intră în competența acestei structuri specializate de parchet, dar și câteva prezentări și studii de caz din activitatea proprie. Tema a fost una incitantă, având în vedere infracțiunile de criminalitate organizată și terorism pe teritoriul României, care au făcut obiectul acestor discuții. Am prezentat studenților cazuri precum acte de terorism, răpirea jurnaliştilor români, fuga lui Omar Haisam din țară, cazul hackerului arădean Victor Faur, grupări infracționale, care au operat cu violență, infracțiuni cu carduri clonate, trafic de persoane și trafic de droguri. Vreau să subliniez că, Aradul este totuși un oraș sigur, unde nu sunt probleme în ceea ce privește existența unor grupări de criminalitate organizată, care să opereze, în această zonă, fără a fi monitorizate”.
„Practic această meserie de 19 ani și am acceptat invitaţia dlui. conf. univ. dr. Pavel Palcu, care a fost primul meu șef în ministerul public. Aș putea spune că, dumnealui m-a format, am învățat meserie de la dânsul și am procedat și eu în aceeași manieră cu studenții, să-i determin să îmbrăţişeze această carieră”, a precizat dl. Codrin Miron, procuror DIICOT al Înaltei Curți de Casație și Justițe.
Studenții Facultății de Științe Juridice din cadrul UVVG au beneficiat și cu altă ocazie de profesionalismul procurorilor magistrați din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. În urmă cu ceva timp, la invitația conf. univ. dr. Pavel Palcu, procuror-magistrat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, procurorul Codrin Gavra, fost șef al secției de Urmărire Penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, transferat între timp în structurile DNA, le-a prezentat studenților aspecte întâlnite în jurisprudența locală, în special cu referire la infracțiunile de corupție, axându-se pe tehnici probatorii în care au fost folosiți investigatori sub acoperire.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !