Curs pentru clasificatori carcase

Curs pentru clasificatori carcase
În aceste zile, la Curtici se desfăşoară un curs pentru clasificatori carcase de porcine organizat de Romania Agribusiness Development Project (RADP), un program finanţat de United States Agency for International Development (USAID).

La acest curs participă 10 persoane, reprezentanţi ai procesatorilor din mai multe judeţe ale ţării, dintre care Arad, Timiş, Caraş Severin, Gorj. Clasificatorii vor fi persoane neutre, nu vor mai fi angajaţi ai unui abator. O dată la doi ani, ei trebuie să fie recalificaţi.

„Proiectul nostru are ca scop îmbunătăţirea competitivităţii şi a productivităţii fermierilor români, în special a crescătorilor de porci”, spune Veronica Ciucă, specialist Marketing în cadrul RADP.

„Cursul şi clasificatorii sunt necesari pentru determinarea cu precizie a clasificării carcaselor de porc, care este o cerinţă a Uniunii Europene. După 1 martie vor beneficia de subvenţii doar crescătorii care au porcine ce sunt încadrate în clasele E şi U. Cursul, care se desfăşoară prin bunăvoinţa domnului Dimitrie Muscă la Combinatul Agroindustrial Curtici, este ţinut de Comisia de Clasificare a Carcaselor şi are două componente: o parte teoretică şi una practică. RADP a închiriat şi pune la dispoziţia cursanţilor un aparat specializat în clasarea carcaselor de porcine, Fat-o-Meat’er. Trebuie să precizez că fiecare abator va trebui să deţină un astfel de aparat, acestea sunt cerinţele UE”, ne spune Livius Ranta, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Porcine.

Pentru carcasele cu clasă de calitate E subvenţia va fi de 1,2 milioane lei vechi/porc, iar pentru carcasele cu clasă de calitate U, 1 milion de lei vechi/porc.

G. Knap0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !