Cursuri de formare pentru biologi

De Vasile Filip
Cursuri moderne de biologie
Cursuri moderne de biologie
„Tehnici moderne de laborator utilizate în domeniul medical”, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în cadrul Institutului de Științe ale Vieții în colaborare cu Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din Sistemul Sanitar Românesc, organizează, în perioada 21-26 septembrie, în Campusul Universitar „Vasile Goldiș”, cursuri de formare cu titlul „Tehnici moderne de laborator utilizate în domeniul medical”.

Comitetul de organizare este format din cercetători de prestigiu: prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, acad. dr. Gheorghe Benga, prof. univ. dr. Daniela Bratosin, prof. univ. dr. Valerica Belengeanu, precum și președintele OBBCSSR Filiala Arad, dr. biol. Ioan Dehelean, vicepreședintele OBBCSSR, biol. dr. Adrian Buruiană și alti cercetători care vor prezenta cursanților metode și tehnici noi de laborator precum și ultimele noutăți din domeniul geneticii, biologiei celulare si moleculare, citometriei în flux, culturi de celule, chimie, HPLC și microscopie electronică.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat că „modulul de cursuri a fost conceput ca un modul multidisciplinar, la interfaţa domeniilor Biologie, Chimie și Medicină, abordând subiecte de mare actualitate ale cercetării biomedicale, fiind caracterizat de o tematică dinamică, în funcţie de solicitările stakeholder-ilor”.

Activităţi de laborator

Activitățile practice de laborator se vor axa pe: Analiza cromozomială; determinarea fenilalaninei și tirozinei; Determinarea în laborator a infecțiilor cu Norovirus și Rotavirus; Tehnici de analiză imagistică și identificarea prin microscopie electronică a unor agenți patogeni sau a microorganismelor; Analiza sangvină a pacienților cu suspiciune de oligozoospermie sau azoospermie; Determinarea numărului de reticulocite prin citometrie în flux, determinarea citotoxicității; taxonomia fungilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !