Cursuri gratuite de chineză la „Moise Nicoară”

De Diana Dutu
Reactualizat la:
2Comentarii
Cursuri gratuite de chineză la „Moise Nicoară”
Elevii arădeni interesaţi de limba şi cultura chineză se pot înscrie la cursuri, la secretariatul colegiului național.

La fel cum s-a întâmplat şi anul şcolar trecut, Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad le propune elevilor cursuri gratuite de limba chineză. Nu doar elevilor înscrişi la celebrul colegiu, ci tuturor elevilor arădeni, indiferent de şcoala de provenienţă. Cursurile se derulează în baza parteneriatului dintre „Moise Nicoară” cu Universitatea „Vasile Goldiș” Arad și cu Institutul Confucius China.

65 de elevi s-au înscris și au frecventat, în anul școlar 2016-2017, cursurile de limba chineză şi Tai Chi de la „Moise Nicoară”. O parte din ei au susținut și au promovat examenele care certifică Nivelul I și Nivelul al II-lea de competențe lingvistice în limba chineză, HSK (corespondentele examenului Cambridge pentru limba engleză), iar în iulie, zece dintre elevii cursanți au beneficiat de o bursă de studiu în China, de unde s-au întors cu impresii de neuitat pe care le-au împărtășit colegilor. Prezentarea cursurilor gratuite de limba chineză și a oportunității de a obține burse de studiu în China s-a făcut vineri, 21, şi luni, 25 septembrie, de către lectorii chinezi ai colegiului și de elevii care au participat la tabăra de vara din China 2017 (Beijing, Hangzhou, Shanghai), cu burse oferite de Insitututul Confucius şi guvernul RP China.

Anul şcolar trecut, cursurile de limbă și civilizație chineză și activitățile culturale au fost oferite gratuit de lectorii universitari Xiaobin Zhu și Jin Wang și au avut regim de activitate extrașcolară. Anul acesta, lista profesorilor chinezi care vor preda la „Moise” s-a îmbogăţit cu încă doi lectori: Chu Shanshan și Zhang Na. Cum spuneam, cursurile sunt deschise tuturor elevilor arădeni interesați de limba şi cultura chineză (nu doar celor de la „Moise Nicoară”). Înscrierea la aceste cursuri se face la secretariatul colegiului național.

img_2584

img_2585

img_2590

img_2592

img_2599

img_2618

img_26252Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor