Curte mai mare și sală de concerte pentru Liceul de Arte din Arad

De Diana Dutu
11Comentarii
Curte mai mare și sală de concerte pentru Liceul de Arte din Arad
Chiar dacă deocamdată sunt la stadiul de… vis, Municipalitatea, prin vocea viceprimarului Levente Bognar, se gândește la identificarea unor soluții pentru aceste proiecte.

Consilierii locali municipali au adoptat, în ședința de săptămâna trecută, o hotărâre privind reglementarea juridică a unor terenuri aparţinând Liceului de Arte „Sabin Drăgoi”. Era un demers absolut necesar pentru înscrierea în Cartea Funciară a imobilului în care funcţionează unitatea de învăţământ. Practic, aleșii au aprobat alipirea a unsprezece parcele de teren în suprafaţă totală de 4.462 mp (proprietatea publică a Municipiului Arad înscrise în Cartea Funciară), conform documentaţiei cadastrale întocmite de către o persoană autorizată să execute lucrări cadastrale.
În acest context, viceprimarul Levente Bognar a intervenit pentru a exprima preocuparea Municipalității pentru extinderea curții și a spațiului verde alocat Liceului de Arte din Arad. „Am constatat că suprafața alocată pentru liceu – respectiv curte, spații verzi – este foarte mică. Totodată, mergând pe exemplul altor licee din țară, am constatat că sunt licee de artă care au și săli de concerte. Dacă gândim în perspectivă o dezvoltare în ceea ce privește accentul pe cultură în municipiul Arad, trebuie să găsim soluții pentru a aloca un teren mai mare, spațiu verde pentru creație, unde s-ar putea expune lucrările elevilor. Trebuie să ne gândim să identificăm soluții pentru extinderea spațiului Liceului de Arte Sabin Drăgoi. Și, dacă nu putem construi o sală de concerte, ne gândim la posibilitatea ca elevii liceului să țină concerte în sala Casei de Cultură a Sindicatelor” – a explicat Levente Bognar.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor