Dacă vrei cu-adevărat, poţi!

13Comentarii
Dacă vrei cu-adevărat, poţi!
Sub genericul „Hai că putem, zero deşeuri”, Irina Onescu, primarul comunei Petriş, se întoarce cu idei noi şi frumoase de la Bruxelles.

În calitate de reprezentant al Asociației Comunelor din România (ACoR), Irina Onescu, primarul comunei Petriş, a participat alături de o delegație coordonată de Ministerul Mediului, la conferința „Municipal and Regional Waste Management and Prevention”, un eveniment organizat și găzduit de Comitetul European al Regiunilor de la Bruxelles.

În cadrul mai multor workshop-uri cu exemple de bune practici (Loeben, Styria – Austria, Baden Würtemberg – Germania, Bruxelles – Belgia, Treviso – Italia și altele), participanţii au fost încurajați să conceapă și să implementeze planuri de management al deșeurilor, să aplice prioritar măsuri de colectare selectivă, să prevină risipa de alimente, să dezvolte acțiuni de reciclare, de reparare sau de reutilizare a deșeurilor și să introducă în școli și în comunități programe de responsabilizare și de educare.

„Înainte de a vă pripi în afirmații de tipul, la noi ca la nimeni, aflați că problema gunoaielor este una generală și doar jumătate din statele membre ale Uniunii Europene reciclează mai mult de 40% din cantitatea de deșeuri produsă anual. Desigur, noi nici măcar nu trecem de 5 procente, dar avem timp să ne educăm, dacă există voință de mai bine. Mă întorc de la Bruxelles cu idei noi și frumoase, pe care îmi doresc tare mult să le punem în practică, aici, la noi acasă. Pentru că, dacă vrei cu-adevărat, poţi!” – spune Irina Onescu.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor