„Dansând cu interlopi” nu mai rulează

Dacă după revoluţie, în perioada de „copilărie” a Parlamentului, nu erau prea mulţi cei dispuşi să dea o căruţă de bani pentru a ajunge în acest for, pentru că nu conştientizau ce mină de aur este o asemenea demnitate, lucrurile s-au schimbat, mai ales în ultimii 12 ani, radical.

Un loc eligibil pe lista unui partid eligibil şi posibil guvernamental, a ajuns să coste sume ameţitoare. Marile partide au racolat indivizi putred de bogaţi, care erau dispuşi să susţină singuri campania, numai pentru a se cocoţa în vârful scării sociale.

 S-a ajuns în situaţia în care adevăraţi puşcăriabili au ajuns ministeriabili, deoarece, în virtutea purcoaielor de bani, manevrau partidul după bunul plac şi nimeni nu îndrăznea să le refuze pretenţiile. Atenţie, folosesc timpul trecut doar pentru a marca perioada de start, nu pentru că astăzi nu ar mai exista astfel de parveniţi, la cel mai înalt nivel. După ce au cotizat din greu, ani la rând, primind şi diferite funcţii politice, s-au văzut cu răsplata muncii împlinite.

Şirul de arestări din ultimul timp marchează un nou început în viaţa interlopilor vărsători de arginţi în trezoreriile partidelor. Lăsăm la o parte strategia de faţadă, prin care actualii guvernanţi doresc să demonstreze că luptă împotriva corupţiei, chiar dacă respectivii corupţi fac parte din partidul lor. Spun, de faţadă, deoarece până şi cei mai naivi truditori pe ogorul politichiei îşi dau seama că sunt vizate doar „viniturile” în partid, pe când cei cu vechi state de serviciu  nu au şi nu vor avea nicio problemă, decât dacă, eventual devin deranjanţi, râvnind la unele scaune care nu sunt de nasul lor.

Aşadar, nu acest aspect ne interesează, ci avertismentul pe care l-au primit contributorii actuali şi viitori : până acum aţi putut să emiteţi tot felul de pretenţii, pentru că ţineaţi partidul cu bani. De aici înainte, s-a terminat cu privilegiile, nu mai primiţi nimic, dar, de plătit, tot veţi plăti, cu vârf şi îndesat, pentru a vă cumpăra protecţie. Dai banul, nu vei ajunge în veci să ştii ce hram poartă şi cu ce se ocupă DNA-ul. Nu dai, înseamnă că eşti prost, chiar dacă te cheamă Solomon !  Aşa că putem spune, cu satisfacţie, că am ajuns „în rând cu ţările dezvoltate”, unde bogătanii plătesc protecţie politică fără să ajungă în funcţii ale statului. Bravos, naţiune, hai c-am pus-o !

S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !