Premiati pentru iubire

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Festivitatea de premiere va avea loc marţi, 26 martie, ora 14, Sala Concordia a Bibliotecii Judeţene

ARAD. S-a încheiat și etapa de jurizare, a celei de XVII -a ediții a concursului național de scrisori, eseuri, mesaje şi declaraţii de dragoste „Dulcea mea doamnă, Eminul meu iubit”, inițiat de Biblioteca județeană arădeană. Practic competiția s-a încheiat, dar emoțiile concurenților se intensifică în așteptarea celei mai plăcute, dar și celei mai divers și controversat percepute părți din concurs: premierea.

„Ca și în ceilalți ani au sosit scrisori din toată țara de la persoane cu vârste și preocupări diferite -ne-a spus responsabilul PR, Lucia Bibarţ. Fapt foarte îmbucurător. Și mai îmbucurător pentru noi este prezența notabilă, în desfășurarea acestui eveniment, a arădenilor. În constanța celorlalți ani s-a înscris prezența numeroasă a adolescenților și a tinerilor, dar și cea a seniorilor.Tot un element constant este și prezența scrisorilor din străinătate. Anul acesta din Republica Moldova”.

Ceea ce deosebește acestă ediție de celelalte este faptul că, de data aceasta, concurenții din afara granițelor n-au răspuns exigențelor juriului, format din profesoarele Anca Giura, Livia Nadiș și Diana Brade, prin urmare nu au fost premiați. Cel de-al doile aspect, mai neobișnuit, este acela că juriul nu a acordat, la nici o secțiune, locul I, dar a fost foarte darnic în mențiuni. Doamnele și-au motivat decizia asumată, venind nu ca o consecință a scăderii calitatii mesajelor primite, dimpotrivă valoarea acestora este comparabilă cu a precedentelor, ci prin creșterea standardelor de exigență a comisiei. „Concursul s-a rodat, are deja o experiență, drept urmare se așteaptă scrisori care vor răspunde unor standarde de exigență pe măsură” – ne-a declarat Anca Giura, președintele comisiei.

„Ca și anul trecut, două scrisori, altele decât cele distinse, vor primi premii speciale de la domnul Cosmin Herman – reprezentând „Moodle România”, căruia îi mulțumim pentru generozitate -a mai precizat Lucia Bibarţ. Mulțumim juriului pentru implicarea deloc confortabilă, mulțumim tuturor participanților pe care îi anunțăm că își vor regăsi scrisorile în expoziția din holul bibliotecii imediat după premiere”.

Premiații ediției 2013 sunt:

• Adolescenţi şi tineri: Locul III – Denisa Serac (Arad); Menţiuni 1,2,3 – Maria Niţă (Drăgăşani ), Elena Monica Arghescu (Reşiţa), la egalitate: Ion Teona Mădălina şi Iulian Leonard (Arad)

• Adulţi: Locul II – Teodora Fîntînaru – Focşani; Locul III – Romeo Voiniciuc -Botoşani; Menţiuni 1,2,3 – Camelia Pelivan (Constanţa), Ana-Maria Cristescu (Cluj – Napoca), Roberta Claudia Aron (Arad)

• Seniori: Locul II – Livia Mărcan (Satu-Mare); Locul III – Elena Olariu (Răducăneni)

Scrisorile premiate vor putea fi citite pe site-ul bibliotecii și vor fi publicate în „Foaia culturală – Gutenberg” din Arad – într-unul din numerele viitoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase