Ziua Națională a României, sărbătorită de elevii clasei a II-a C de la Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”

Reactualizat la:
Ziua Națională a României, sărbătorită de elevii clasei a II-a C de la Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”
Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită cu port tradițional românesc de elevii clasei a II-a C din cadrul Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”.


În cadrul activităților dedicate Zilei Naționale, doamna profesor Mariana Crișan, le-a prezentat elevilor importanța zilei de 1 Decembrie, după care a fost realizată o mică expoziție cu aceeași temă, s-au recitate poezii și cântece dedicate zilei de 1 Decembrie României.
Doamna Mariana Crișan, profesor pentru învățământ primar din cadrul Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, clasa a II-a C, ne-a declarat: „1 Decembrie este o zi foarte importantă pentru noi românii și de aceea am organizat, împreună cu elevii mei, o activitate dedicată Zilei Naționale. Este foarte important pentru ca de la această vârstă fragedă, copiii să înţeleagă că sunt români, să cunoască trecutul țării și să înțeleagă cum și de ce sărbătorim Ziua Națională la 1 Decembrie. Elevii trebuie să știe că românii au fost pe acest teritoriu și aici vor rămâne aici. Elevii au fost impresionați și un lucru care mă surprinde este acela că le place foarte mult să poarte costumul național. Au înțeles că, înainte, românii se îmbrăcau în costum naţional de sărbători și erau mândrii de portul lor. În această perioadă vom participa la activitățile dedicate zilei de 1 Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, iar în data de 8 decembrie vom avea un program de colinde la Primăria. Tot cu acel prilej vom cânta și cântece dedicate României”.
Elevii s-au declarat fascinați de portul național pe care au mărturisit că îl poartă cu mândrie, așa cum o făceau strămoșii noștri: Aura Cotoraci, elevă în clasa a II-a C, ne-a declarat: „Am sărbătorit ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României și m-am îmbrăcat în costum naţional pentru că așa se îmbrăcau românii mai demult”.
„Ziua de 1 Decembrie înseamnă sărbătoarea României și port costum popular pentru că așa sărbătorim noi Ziua Naţională”, ne-a declarat Ianis Lupu, elev în clasa a II-a C.
Daniel Albucopii 20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !