Datoriile scapă firmele de obligaţii

Datoriile scapă firmele de obligaţii
ARAD – Un sistem de plată compensatoriu ar putea fi implentat pentru companiile care au de recuperat bani de la stat.

Agenţii economici ar avea şansă să mai scape din corvoada dărilor pe care trebuie să le plătescă statului. Potrivit unui proiect de lege, aprobat deja în Senat, firmele care au de recuperat bani de la autorităţi nu vor mai plăti obligaţiile fiscale cu aceaşi valoare.

Practic, contribuabilii ar avea posibilitatea să-şi ia de pe cap toate creanţele către Fisc, în cazul în care la rândul lor au de primit bani de la bugetele instituţiilor publice pentru diverse servicii prestate. Propunerea legislativă vine ca o completare a Codului de Procedură Fiscală, astfel fiind introdus articolul 116 1 în sensul „acordării posibilităţii ca, la cererea contribuabilului, organul fiscal să poată stinge creanţele fiscale administrate de acesta cu sumele pe care debitorul le are de primit de la bugetele instituţiilor /administraţiilor publice locale, sume ce reprezintă valoarea bunurilor livrate şi/sau serviciilor prestate pentru obiective de investiţii publice a căror finanţare este asigurată prin alocări de la bugetul de stat în baza unor hotărâri ale Guvernului”.

Modalitatea în care se va realiza compensarea va fi stabilită, însă, printr-un Ordin al ministrului Finanţelor Publice. Proiectul mai are nevoie doar de aprobarea Camerei Deputaţilor şi ar fi o gură de oxigen pentru întreprinzătorii care au reproşat în repetate rânduri Fiscului că îi execută chiar dacă ei au în acel moment de recuperat sume importante, chiar de la stat.

Fără susţinerea Executivului

Potrivit informaţiilor publicate pe site-urile cu specific financiar, Guvernul nu a susţinut adoptarea acestei iniţiative legislative, considerând că soluţiile propuse sunt susceptibile de a fi calificate ca fiind ajutor de stat, deoarece, prin acestea, se creeaza un avantaj unor operatori economici faţă de alţii.

JA-A.P.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !