De 10 luni cu pământul în fața casei

De Valentin Goran
1Comentariu
De 10 luni cu pământul în fața casei
© FOTO: Vali Goran
Arădenii din Pârneava sunt exasperați de lucrările Companiei de Apă Arad, care au debutat din septembrie 2015.

Arădeanca Virginia Dreciu locuiește pe strada Griviței și vorbește în numele celor din zonă care sunt nemulțumiți de faptul că pe străzile unde au început lucrările de reabilitare a rețelei de apă e o debandadă și o mizerie care îi scoate din minți. Pământul tronează încă în fața caselor, iar muncitorii au revenit asupra lucrării și au scos din nou pământul după ce au terminat inițial lucrarea. Fără alte explicaţii. „Pe strada Griviței, atât la colț cu Rebreanu, cât și înspre Sfertlov este debandadă totală. Au spart din septembrie 2015 și de atunci e balamuc. Au acoperit prima dată lucrarea și au spart din nou și operația s-a repetat. De ce oare dacă au făcut odată vin și scot pământul încă o dată? Stăm cu pământul la poartă, din 2015! Sunt multe familii de oameni bătrâni în zonă, cum să curețe ei când sunt bolnavi? Vă rugăm să ne ajutați, înțelegem că trebuie făcută lucrarea, dar să nu își bată joc de noi”, ne spune arădeanca.

Până în octombrie 2016

Am contactat reprezentanții Companiei de Apă cărora le-am cerut un punct de vedere. Iar răspunsul a venit prompt dar sec: „În cartierul Pârneava se execută lucrări de reabilitare a reţelei de apă. Contractul de lucrări a fost semnat la data de 28.02.2014 şi este finanţat din Fondul de Întreţinere, Înlocuire şi Dezvoltare. Lucrările se execută în antrepriză, beneficiar fiind S.C. Compania de Apă Arad S.A. şi au termen de finalizare 10.10.2016. Lucrările constau în: înlocuire conductă de apă existentă şi mutare branşamente de pe conducta veche pe cea nouă, dar şi reabilitarea branşamentelor. Lucrările au loc pe străzile: Pădurii, Griviţei, Episcop Roman Ciorogariu, Clujului, Ghe. Doja, L. Rebreanu, Abatorului, Andreanzi Karoly, Oituz. Până la data prezentă s-au finalizat lucrări pe str: Pădurii, Ghe. Doja, L. Rebreanu, Oituz. În curs de finalizare: str. Griviţei, str. Episcop Roman Ciorogariu, str. Clujului”, au declarat pentru Jurnal arădean și www.aradon.ro, reprezentanții Companiei de Apă Arad.

Cum se lucrează la noi

Cât despre chinul arădenilor, nici un cuvânt. Iar despre reluarea lucrărilor după ce acestea fuseseră acoperite cât de cât, tăcere. Aşa se lucrează la noi şi nu se mai miră decât cei care au de suferit de pe urma şantierului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor