De 9 ani alergăm împreună!

De Daniel Scridon
De 9 ani alergăm împreună!
Sâmbătă, 16 noiembrie, are loc Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului.

Organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport, la inițiativa lui Sorin-Victor Roman, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură, Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului a ajuns la a 9-a ediţie. Pentru evenimentul de sâmbătă, 16 noiembrie, organizatorii propun următoarele curse: Maraton – 42,195 km; Semimaraton Moșion Gheorghe– 21,097 km; Ştafetă Maraton – 42,195 km; Cros – 7 km şi Cros Feroneria – 0,7 km.

Cursa de semimaraton poartă numele lui Moșion Gheorghe (1933-2015), alergătorul amator care a fost o sursă de inspirație pentru o mulțime de apropiați ai sportului.

Ca element specific acestui eveniment, doar în Arad participanții la cursele mari (maraton, semimaraton) pot alege, la înscriere, între șase medalii cu următoarele simboluri: Cetatea Aradului; Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare; Mănăstirea Hodoș-Bodrog; Palatul Administrativ Arad; Hartă simbolică România la 100 de ani; Maraton Arad – concept 3D realizat de către graficianul arădean Florian Matei.

Timpii limită de parcurgere a traseului sunt: 20 minute – Crosul Feroneria 0.7 km; 1,5 ore – Cros 7 km; 3,5 ore – Semimaraton şi 6 ore – Maraton și maraton ștafetă.

Pentru Crosul Feroneria nu există limită de vârstă, dar copiii cu vârstă mai mică de 10 ani vor fi însoţiţi de către un părinte/adult în cursă, persoană care de asemenea se poate înscrie la această probă şi primeşte număr de participare. Pentru Crosul de 7 km vârsta minimă este 14 ani, iar la maraton şi semimaraton, peste 18 ani.

Premii

Se vor premia primii trei alergători, de la fiecare cursă cronometrată, atât la feminin, cât și la masculin. Ca în fiecare an sunt încurajați profesorii de sport și antrenorii să mobilizeze cât mai multe persoane și de a promova astfel alergarea pentru sănătate. Cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurși de către cei mentoraţi vor fi premiați ulterior evenimentului. De asemenea, se vor acorda premii și pentru cluburile, instituțiile, companiile, structurile de învățământ cele mai implicate în alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurși de către reprezentanții acestora. În cadrul evenimentului se vor premia și cei mai ingenioși alergători din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

Parteneri

Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului 2019 este un eveniment sprijinit de către numeroși parteneri locali, precum și de către sponsorii: FERONERIA, ARED, YAZAKI, WEBASTO, VEGAN TIME, PROMUN, POLICLINICA TURCIN, MULTICO, SLIM LINE INFRATRAINER, COFICAB ȘI APTIV. Compania Feroneria Prod, sponsorul principal al ediției din acest an, va avea, în ziua evenimentului, activități surpriză și premii pentru toate vârstele.

De asemenea, contribuie la organizarea acestui eveniment echipa PROMOVEAZĂ SPORTUL, coordonată de către Cristina Anamaria Nistor, prin proiectul sprijinit de către Corpul European de Solidaritate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !