De la droguri la educatia sexuala

De Vasile Filip
Lansarea de la Vinga FOTO: FAN
Lansarea de la Vinga FOTO: FAN
Un proiect în colaborare cu ARAS și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog.

ARAD. Asociația Gifted Children a demarat zilele trecute un amplu program de informare privind efectele negative ale consumul ilicit de droguri, reducerea riscurilor de infectare asociate acestuia și metodele de prevenire ale infecției HIV și a bolilor cu transmitere sexuală.

„Este extrem de importantă educația sexuală în școală. Adolescența este epoca de transformări fizice și psihice profunde și atunci apar experimentări. Comportamentele care cuprind relații sexuale neprotejate, folosirea alcoolului, a drogurilor, provoacă o deteriorare a facultăților de judecată și toate acestea duc creșterea riscului cu HIV și alte infecții cu transmitere sexuală. Ne dorim o schimbare și prin aceste proiecte încercăm să oferim tinerilor cât mai multe informații utile și ne bucură deschiderea lor față de astfel de proiecte”, declară Mirela Donca, vicepreședinte Gifted Children.

Proiectul a fost lansat în data de 15 martie la Liceul Tehnologic Vinga, în colaborare cu ARAS și Centrul de Prevenere, Evaluare și Consiliere Antidrog, s-au discutat de efectele negative ale consumului de droguri și alcool; reducerea riscurilor de infestare HIV asociate consumului de droguri, conştientizarea momentului de debut al vieţii sexuale, riscurile şi implicaţiile psiho-sociale ale acetor comportamente; despre metodele de prevenire ale infectiei HIV si a altor boli cu transmitere sexuala, li s-au explicat importanța acestor informații atât pentru propria lor persoană dar și pentru persoanele din jurul lor.

Extinderea, la nivel social, a consumului de droguri conduce inevitabil la prezenţa consumatorilor de droguri în mediul şcolar şi universitar. De asemenea scaderea vârstei de debut a actului sexual, nu doar în rândul populaţiei nivele de educatie si economice foarte scazute, ci si in rândul populaţie de grade ma ridicate, a dus la apariţia şi răspândirea în rândul elevilor din liceu a diferitelor boli cu transmitere sexuală.

„În perioada următoare proiectul va ajunge în majoritatea școlilor din județ” (Mirela Donca)

CITESTES SI:

Perchezitii ale procurorilor timisoreni la Arad, dupa droguri

Ultima strigare in materie de droguri – zhgut. Mai tare ca heroina 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !